Olympus E-410

Olympus E-400 var verdens minste speilreflekskamera da det ble lansert for et drøyt halvår siden. Nå etterfølges denne modellen av E-410. Kameraet har fremdeles 10 Mp oppløsning, men har nå fått en Live MOS bildebrikke med muligheter for levende skjermbilde ved opptak.

Som alle av Olympus sine øvrige SLR-modeller er E-410 utstyrt med Supersonic Wave støvfilter og er kompatibelt medFour Thirds objektivsystem.

Veiledende pris er ikke avskrekkende, anslagsvis syv tusen kroner med en 14-42 mm zoom.

Pressemelding fra Olympus Norge:

Ekstraordinært kompakt, ledende teknologi og briljant ytelse - Olympus E-410 skiller seg klart ut fra de andre. Etterfølgeren til E-400 er en av verdens mest kompakte, digitale speilreflekskamera med kontinuerlig bildesøking på LCD skjermen. Fotografer har stor nytte av mobiliteten og begrenses ikke bare til å betrakte motiv gjennom søker som med de fleste andre speilreflekskameraer. De har muligheten til å komponere motivet direkte på den 2.5”/6.4cm store HyperCrystal LCD skjermen. Siden modellen er kompatibel med Fire Tredels Standard, står et stort utvalg av objektiver og annet tilbehør til disposisjon. En ny proffpreget Live MOS sensor gir 10 Megapiksler høydefinerte bilder under alle forhold. I tillegg er det implementert en ny bildeprosessor som konsentrerer seg om støyproblematikken. Den forbedrer bilderesultatet betraktelig. Siden dette kameraet - og alle de andre i E-Systemet - er produsert av oppfinneren av støvfri, digital fotografering, er Olympus E-410 utstyrt med patentert Ultralyd støvfiltersystem. Dette garanterer at brukere aldri bør engste seg over de skadelige følger støv kan ha på deres bilder.

Eksepsjonelt kompakt….banebrytende teknologi
En av verdens minste og letteste digitale speilreflekskamera med kontinuerlig bildesøking – E-410 gir brukere en betraktelig fordel. Modellen er tilpasset et stort utvalg ultrakompakte objektiver som gir ubegrenset mobilitet. Det er derfor ideelt som turpartner, på ferie, fotooppdrag, eller for den saks skyld bare er med i en situasjon der et stort, omfattende kameraoppsett hadde vært alternativet.

Det er mulig å utføre kontinuerlig bildesøking både i autofokus (AF) og i manuell fokus (MF). Motivet betraktes direkte på den 2.5”/6.4cm store HyperCrystal LCD skjermen. AF aktiviseres ved å trykke på AEL/AFL knappen som vipper opp speilet og slipper det ned når AF er utført. I MF innstilling er det mulig å fokusere med 6 eller 10x forstørrelse. Denne innstillingen er ideell for makrofotografering.

Under utviklingen av dette kameraet ble det lagt stor vekt på ytelse og ytterligere redusering av støy i bildet. Ved å implementere en ny bildeprosessor, produserer denne modellen sensasjonelt klare 10 Megapikslers bilder med naturtro fargegjengivelse. Andre funksjonsfordeler er høyere bildebehandlingshastighet og lite strømforbruk. Sekvensfotografering med inntil 3 b/s med 7 bilder i RAW buffer er mulig.

Overlegen betjening
Modellen tilfredsstiller omtrent alle krav fra den profesjonelle, men allikevel beviser E-410 at høy ytelse ikke nødvendigvis betyr vanskelig betjening. I tillegg til å tilby en mengde justerbare eksponeringsinnstillinger, inkludert helmanuell betjening for ubegrenset kreativ frihet, finnes 32 konsumentvennlige innstillinger om bord for enkelt betjening i de fleste situasjoner. Dette omfatter alt fra portrett og makro til undervanns vidvinkel, undervanns makro og xD Panorama. I tillegg kan fotografer gjøre bruk av forskjellige fargeinnstillinger og Sort/Hvitt filter. Med kontinuerlig bildesøking kan fotografen se og utføre kjedelige justeringer som eksponerings- og hvitbalansekompensasjon direkte på LCD skjermen – med trygg forvissning om et optimalisert sluttresultat.

E-410 er utstyrt med 2 kortspalter, bade for CompactFlash og xD-Picture Cards, som gjør det mulig for de som oppgraderer seg fra Olympus kompaktkamera å benytte allerede innkjøpte minnebrikker.
For å få innpass over hele det europeiske kontinentet, er kamerameny på 10 språk, og om ønsket kan 15 tilleggspråk lastes ned fra Internet.

Fotografer vil umiddelbart “føle seg hjemme” med E-410´s intuitivt plasserte brytere og betjeningskontroller. Infoskjermer kan velges for å vise avanserte eller basis informasjoner, noe så gjør kameraet meget brukervennlig selv for nybegynnere. For hurtig dataoverføring mellom kamera og komputer supporteres Hi-Speed USB med inntil 480 MBit/s.

Omfattende tilleggsutstyrssortiment
E-410 er kompatibelt med Fire Tredels Systemet, og bruker kan trekke fordeler av nærmest ubegrenset allsidighet med det store tilleggsutstyrsutvalget. Fire Tredels Systemet supporteres av et økende antall produsenter og gir mulighet for kryssbruk mellom forskjellige objektivfabrikasjoner. Nesten hele tilbehørsprogrammet i E-Systemet kan benyttes med denne kameramodellen. Dette inkluderer førsteklasses optikk med nær telesentrisk konstruksjon som dekker alle brennvidder fra fisheye til ultrazoom. Siden objektiver i Fire Tredels Standard er produsert med det strenge kvalitetskrav for digital fotografering for øyet, er de betraktelig mindre og lettere enn sine motparter utenfor denne standarden. E-410 leveres med oppladbare batterier med stor brukskapasitet. For å fange motivene du finner ned til 40 meter under havoverflaten, kan du utstyre kameraet med PT-E03 undervannshus. Når det gjelder disse, undervannseksponeringene, er det bekvemt å benytte en lyssterk LCD skjerm for komposisjon og fokusering før du trykker på utløseren - uten at du må gjette om resultatet blir som du ønsker.

Utstyrt med høytytende bildesensor og en hurtig, ny bildeprosessor med fremragende støykarakteristikk, kan ambisiøse fotografer glede seg til overlegen bildekvalitet og betjening som overgår forventningene – samt bibeholdelse av mobilitet. Det nye medlemmet i E-System familien vil være på markedet fra juni 2007.

Olympus E-410 digitalt speilrefleks – hovedegenskaper:
 • Lett og kompakt digital speilreflekskamera med kontinuerlig bildesøking.
 • 10 Megapiksler
 • Ny bildeprosessor
 • Hi-Speed USB 2.0
 • 2.5"/6.4cm HyperCrystal LCD
 • Ultralyd støvfilter
 • Dobbel kortspalte (for xD-Picture Card og CompactFlash)
 • 32 eksponeringsinnstilinger (inkl. 5 eksponering, 7 kreative & 20 sceneinnstillinger)
 • Innebygget blitz (Ledetall 10)
 • 3 b/s med inntil 7 bilder i RAW buffer
 • One touch hvitbalanse
 • AF-lås
 • Forhåndsvisning av dybdeskarphet
 • 49 segment digital ESP
 • Bracketingfunksjon under eksponering
 • Infoscreen for nybegynnere og avanserte
 • Detaljert avspillings infoscreen med histogram
 • Basert på Fire Tredels Standard
 • Undervannshus PT-E03 er tilgjengelig
Olympus E-410 prisantydninger:
Kamerahus: Kr 6490,-
Kamerahus + 14-42mm kit: Kr 6990,-
Kamerahus + 14-42 og 40-150mm: Kr 7990,-

Olympus E-System objektivprogram:

ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm (14-28mm) 1:4.0
ZUIKO DIGITAL ED 35-100mm (70-200mm) 1:2.0
ZUIKO DIGITAL ED 90-250mm (180-500mm) 1:2.8
ZUIKO DIGITAL ED 150mm (300mm) 1:2.0
ZUIKO DIGITAL ED 300mm (600mm) 1:2.8

Pro objektivserie

ZUIKO DIGITAL 11-22mm (22-44mm) 1:2.8-3.5
ZUIKO DIGITAL 14-54mm (28-108mm) 1:2.8-3.5
ZUIKO DIGITAL ED 50-200mm (100-400mm) 1:2.8-3.5
ZUIKO DIGITAL ED 8mm (16mm) 1:3.5 Fisheye
ZUIKO DIGITAL ED 50mm (100mm) 1:2.0 Macro

Standard objetkivserie

ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm (28-84mm) 1:3.5-5.6
ZUIKO DIGITAL 14-45mm (28-90mm) 1:3.5-5.6
ZUIKO DIGITAL ED 18-180mm (36-360mm) 1:3.5-6.3
ZUIKO DIGITAL 40-150mm (80-300mm) 1:3.5-4.5
Extra compact ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm (80-300mm) 1:4.0-5.6
ZUIKO DIGITAL 35mm Macro (70mm) 1:3.5

Tilleggsopplysninger:

Fire Tredels System
Dette er den første og for øyeblikket den eneste åpne standard for digitale speilreflekskameraer. Som navnet antyder, benytter Fire Tredels System en 4/3 – type bildesensor, en størrelse som muliggjør fremstilling av skreddersydde, utskiftbare objektiver. Disse er ikke bare lettere, men er også mer lyssterke enn tilsvarende objektiver i 35mm formatet.

I tillegg til Olympus, finner vi Kodak, Fuji, Sanyo, Sigma, Panasonic og Leica i Fire Tredels konsortiet.

Kontinuerlig bildesøking
Gir et alternativ til bildekomposisjon med vanlig søker på et digitalt speilreflekskamera. Bildet sendes gjennom objektivet til bildesensor og vises direkte på kameraets LCD skjerm. Mens de fleste digitale kompaktkameraer har vært utstyrt med kontinuerlig bildesøking i flere år, kar denne egenskapen først i senere tid vært mulig på digitale speilreflekskameraer. Det første digitale speilreflekskameraet med denne egenskapen var Olympus E-330

Ultralyd støvfilter
Støv som trenger seg inn i digitale speilreflekskameraer, for eksempel under objektivskifte, kan forårsake stor skade på bildet hvis det ikke fjernes. Ved bruk av Ultralyd Støvfilter er mulighetene for at støv ødelegger bildene eliminert. Et transparent filter er plassert mellom kameraets lukker og CCD brikken. Dette forhindrer at støvet fester seg på CCD. I stedet vil partiklene feste seg på filteret, og de blir deretter ristet av med en serie ultralyd vibrasjoner som genereres av filteret når kameraet slås på. Olympus var den første fabrikant som benyttet seg av denne teknikken for støvbeskyttelse av sine digitale speilreflekskameraer.

HyperCrystal LCD
En halvleder teknologi benyttet i LCD skjermer som består av et tilleggslag i bunnen av LCD skjermen for å reflektere lys fra eksterne lyskilder. Dette forsterker lysintensiteten i LCD skjermen slik at bilder vises skarpere og med tre ganger mer kontrast selv i sterkt sollys. Denne teknologien muliggjør også en betraktningsvinkel på inntil 170° uten refleks eller skygge slik at bildet kan vises til flere personer på en gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar