Olympus E-510

Olympus E-510 erstatter E-500. På samme måte som den mindre modellen E-410 får E-510 en 10 megapiksler Live MOS bildebrikke. Olympus sitt kjennemerke er fremdeles SWF støvfilter, men Olympus E-510 kan i tillegg skilte med bildestabilisering med en bevegelig bildebrikke.

Olympus E-510 kommer ikke til å bli mer enn ca 500 kroner dyrere enn E-410, og en må trolig lete godt for å finne argumenter for ikke å legge på de ekstra hundrelappene.

Pressemelding fra Olympus Norge:

Det handler om planlegging, profesjonelle spesifikasjoner og skreddersydd integrasjon av høyteknologi: Olympus E-510 yter kort og godt det maksimale. Etterfølgeren til E-500 gir fotografene en bedre måte å komponere bilder på med kontinuerlig bildesøking på den 2.5”/6.4cm store HyperCrystal LCD skjermen. Olympus bekrefter igjen sin posisjon som teknologisk ledende med nyutviklet innebygd bildestabilisator plassert i kamerahuset. Siden bildestabilisering foregår inne i kamerahuset, er det ikke behov for kostbare implementeringer i de forskjellige objektivene. De sterkt forbedrede eksponeringsresultater som oppnås med ny bildebehandlingsmotor må oppleves – spesielt når det gjelder støy – og bildekvaliteten har steget til et høyere nivå. I tillegg, som også gjelder alle de andre E-Systemkameraene, er støvproblematikken eliminert: Det patenterte Ultralyd Støvfilteret var det første av sitt slag i 2003, og dette filteret benyttes selvfølgelig også i det nye E-510. I tillegg til en ny Live MOS sensor, er kameraet utstyrt med 10 Megapikslers CCD som gir detaljerte høykvalitetseksponeringer.

Avansert teknologi for overlegen fotografisk kvalitet
Olympus lever opp til sitt rykte som en av verdens ledende innen digital fotografering. E-510´s kamerahus er utstyrt med bildestabilisator – og det er derfor ikke nødvendig å implementere denne egenskapen i ethvert objektiv som andre produsenter av digital speilrefleks har gjort. Bruker kan glede seg over beskyttelse mot uskarpe bilder som er forårsaket av kamerabevegelse under lange eksponeringstider eller stor forstørrelsesgrad. Unngå uskarpe bilder i travle øyeblikk eller når kamerastativet ikke er tilgjengelig. Alt du trenger for beskyttelse mot bildeuskarphet befinner seg inne i kamerahuset til denne viktige tilveksten i E-Systemet. Nyt naturtro fargegjengivelse fri for støy.

Bruken av kontinuerlig bildesøking på LCD-skjermen leder digital speilrefleksfotografering inn i en ny retning. Muligheten til å komponere bilder på den 2.4”/6.4cm store HyperCrystal LCD skjermen med 6x eller 10x forstørrelse i manuell fokusinnstilling garanterer at bildene alltid blir skarpe. Autofokus reaktiviseres med AEL-knappen: Speilet vippes opp og ned, og AF kan utføres. I tillegg behandler den nye bildprosessoren 3 b/s med 7 bilder i RAW buffer under kontinuerlig fotografering. Det er ingen grunn til å være engstelig for å gå glipp av et flott bilde.

Betjeningskomfort og full kontroll

Modellen er begunstiget med betjeningskomfort som kjennetegner smart design. Med både eksponerings- og hvitbalansekompensasjon klart synlig direkte på LCD, er det en enkel sak å justere perfekt lys- og fargeinnstilling.

Histogram er dessuten tilgjengelig for eksakt eksponeringskontroll. E-510 befinner seg i særklasse: Den tilfredsstiller ikke bare de profesjonelles krav med en rekke manuelle innstillinger. Du finner i tillegg 18 enkle sceneinnstillinger som Makro og xD panorama som umiddelbart aktiviserer enhver nybegynner. Bruken av fargeinnstillinger og sort/hvitt filtre tilføyer andre dimensjoner når det gjelder kreative muligheter som føyer seg pyntlig inn på listen over dette digitale speilreflekskameraets egenskaper.

E-510 er utstyrt med spalter for både xD-Picture Card og CompactFlash card – så brukere som oppgraderer seg fra Olympus kompaktkamera serien kan fortsatt bruke allerede anskaffede minnebrikker, og de kan benytte seg av kameraets panoramainnstilling.

10 menyspråk i kameraet og mulighet for nedlasting av 15 tilleggsspråk via Internet, gjør kameramenyer forståelig for alle - uansett morsmål – mens Hi-Speed USB sørger for ekstra hurtig overføring av bilder fra kamera til computer eller fotoprinter. Du kan trygt stole på glimrende bilderesultater selv under de mest usikre forhold. Med bracketingfunksjon tar E-510 tre bilder i sekvens i Hvitbalanse- og Eksponeringsinnstilling og fire i Fokusinnstilling. Bruker sitter igjen med et utvalg bilder det beste kan plukkes ut. Dette øker sjansen for bedre bilder med potensiell kompensasjon i usikre eksponeringssituasjoner.

Tilbehørsutvalg
E-510 leveres med oppladbare batterier med stor kapasitet og er et ekte digitalt systemkamera. Dette betyr at det er kompatibelt med omtrent hele tilbehørssortimentet til E-Systemet. Modellen er basert på Fire Tredels Standard med nær telesentrisk optikk som er et krav for optimal digital fotografering når det gjelder fargemetning, skarphet og lysintensitet helt ut I bildekanten. Verden er derfor åpen for E-510 når det gjelder optikkutvalg, blitzer og annet tilbehør.

Olympus E-510 er Olympus siste bidrag til vår verden innen bildekvalitet og presisjon. Kontinuerlig bildesøking, innebygd bildestabilisator for enda bedre bilder under urolige bevegelser og ny bildeprosessor garanterer for støyfrie bilder og generelt forbedrede resultater. Denne modellen vil levere intet annet enn det ultimative innen profesjonell fotografering og vil være på markedet i juli 2007.

Olympus E-510 digital speilrefleks – hovedegenskaper:
 • Digitalt speilreflekskamera med innebygd bildestabilisator
 • 10 Megapikslers Live MOS sensor
 • Kontinuerlig bildesøking på LCD skjerm
 • Ny bildeprosessor
 • Hi-Speed USB 2.0
 • 2.5"/6.4cm HyperCrystal LCD
 • Ultralyd støvfilter for beskyttese mot støv
 • 28 eksponeringsinnstillinger (inkl.5 eksponering, 5 kreative & 18 sceneinnstillinger)
 • Innebygd blitz (Ledetall10)
 • 3 b/s med inntil 7 bilder i RAW buffer
 • AF-lås
 • Forhåndsvisning av dybdeskarphet
 • Bracketing funksjon (Eksponering, Hvitbalanse, Fokus)
 • Detaljert avspillingsinformasjon på LCD med histogram
 • Basert på Fire Tredels Standard, kompatibel med det meste av systemtilbehøret.
Olympus E-510 prisantydninger:
Kamerahus: Kr 6990,-
Kamerahus + 14-42mm kit: Kr 7490,-
Kamerahus + 14-42 + 40-150mm: Kr 8490,-

Olympus E-System objektivprogram:

ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm (14-28mm) 1:4.0
ZUIKO DIGITAL ED 35-100mm (70-200mm) 1:2.0
ZUIKO DIGITAL ED 90-250mm (180-500mm) 1:2.8
ZUIKO DIGITAL ED 150mm (300mm) 1:2.0
ZUIKO DIGITAL ED 300mm (600mm) 1:2.8

Pro objektivserie

ZUIKO DIGITAL 11-22mm (22-44mm) 1:2.8-3.5
ZUIKO DIGITAL 14-54mm (28-108mm) 1:2.8-3.5
ZUIKO DIGITAL ED 50-200mm (100-400mm) 1:2.8-3.5
ZUIKO DIGITAL ED 8mm (16mm) 1:3.5 Fisheye
ZUIKO DIGITAL ED 50mm (100mm) 1:2.0 Macro

Standard objetkivserie

ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm (28-84mm) 1:3.5-5.6
ZUIKO DIGITAL 14-45mm (28-90mm) 1:3.5-5.6
ZUIKO DIGITAL ED 18-180mm (36-360mm) 1:3.5-6.3
ZUIKO DIGITAL 40-150mm (80-300mm) 1:3.5-4.5
Extra compact ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm (80-300mm) 1:4.0-5.6
ZUIKO DIGITAL 35mm Macro (70mm) 1:3.5

Tilleggsopplysninger:

Fire Tredels System
Dette er den første og for øyeblikket den eneste åpne standard for digitale speilreflekskameraer. Som navnet antyder, benytter Fire Tredels System en 4/3 – type bildesensor, en størrelse som muliggjør fremstilling av skreddersydde, utskiftbare objektiver. Disse er ikke bare lettere, men er også mer lyssterke enn tilsvarende objektiver i 35mm formatet.

I tillegg til Olympus, finner vi Kodak, Fuji, Sanyo, Sigma, Panasonic og Leica i Fire Tredels konsortiet.

Kontinuerlig bildesøking
Gir et alternativ til bildekomposisjon med vanlig søker på et digitalt speilreflekskamera. Bildet sendes gjennom objektivet til bildesensor og vises direkte på kameraets LCD skjerm. Mens de fleste digitale kompaktkameraer har vært utstyrt med kontinuerlig bildesøking i flere år, kar denne egenskapen først i senere tid vært mulig på digitale speilreflekskameraer. Det første digitale speilreflekskameraet med denne egenskapen var Olympus E-330

Ultralyd støvfilter
Støv som trenger seg inn i digitale speilreflekskameraer, for eksempel under objektivskifte, kan forårsake stor skade på bildet hvis det ikke fjernes. Ved bruk av Ultralyd Støvfilter er mulighetene for at støv ødelegger bildene eliminert. Et transparent filter er plassert mellom kameraets lukker og CCD brikken. Dette forhindrer at støvet fester seg på CCD. I stedet vil partiklene feste seg på filteret, og de blir deretter ristet av med en serie ultralyd vibrasjoner som genereres av filteret når kameraet slås på. Olympus var den første fabrikant som benyttet seg av denne teknikken for støvbeskyttelse av sine digitale speilreflekskameraer.

HyperCrystal LCD
En halvleder teknologi benyttet i LCD skjermer som består av et tilleggslag i bunnen av LCD skjermen for å reflektere lys fra eksterne lyskilder. Dette forsterker lysintensiteten i LCD skjermen slik at bilder vises skarpere og med tre ganger mer kontrast selv i sterkt sollys. Denne teknologien muliggjør også en betraktningsvinkel på inntil 170° uten refleks eller skygge slik at bildet kan vises til flere personer på en gang.

Bildestabilisator
Et elektronisk system som arbeider for å motvike bildeuskarphet som forårsakes av kamerabevegelse. Dette er spesielt nyttig ved bruk av objektiver med stor brennvidde. En gyrosensor i kameraet registrerer kameraets rystelse, og en mikromotor beveger CCD brikken for å kompensere for utilsiktede kamerabevegelser. Da bildestabilisatoren er plassert i selve kamerahuset, fungerer denne teknikken med all optikk som monteres på kameraet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar