Olympus µ 780

Olympus µ 780 har fått kamerahus i sort metall, 7 megapiksler, og 5x zoom. I tillegg skiltes det med dobbel bildestabilisator, en kombinasjon av høy ISO innstilling og mekanisk bildestabilisator, gir effektiv beskyttelse mot bildeuskarphet forårsaket av kamerarystelser i eksponeringsøyeblikket eller motiv i hurtig bevegelse. Kameraet har videre automatisk justering av skygger i motlys.

Prisen kommer til å ligge i underkant av 3.500 kroner.

Utdrag fra pressemelding fra Olympus Norge:

Værbestandighetskarakteristikken betyr at µ 780 kan benyttes under alle forhold – regn, snø eller solskinn - µ 780 fotografer kan fortsette der andre må gi opp. Utstyrt med 7.1 megapikslers CCD er dette stilige flerbrukskameraet akkurat det du har gått og ventet på.

Et genialt konsept
µ 780 med sitt stilige kamerahus i sort metallfinish tilbyr soliditet og maksimal ytelse. Denne værbestandige* modellen kan ikke bare motstå uventede regndråper, men belønner fotografene med perfekte bilderesultater hver eneste gang. Skyggejusteringsteknologi optimaliserer eksponeringer i motiv med skygger eller mørke områder – slik at sluttresultatet nært kan sammenlignes med hva det menneskelige øye oppfatter. 5x optisk zoom (tilsvarer 36-180mm i 35mm formatet) gir kreative muligheter under bildekomposisjon, mens dobbel bildestabilisering gir dobbel beskyttelse mot effekten av kamerarystelser.

Lysintens og bedre under dårlig lysforhold
Med µ 780 er det ingen grunn til å være redd for mørket. BrightCapture Teknologi gjør bildesøking til en fornøyelse takket være en betraktelig mer lysintens 6.4cm HyperCrystal LCD skjerm. ISO verdi økes til 1600 med full oppløsning. Bilder tatt i mørket er derfor betraktelig mer lysintense og klarere enn vanlig – det er enkelt å fange ansiktsuttrykk rundt et bål eller atmosfæren innendørs. Denne teknologien benyttes i flere av forhåndsinnstillingene pluss i videoinnstilling (30 b/s). For å gjøre ting enda enklere i mørket, er det enkelt å manøvrere i menyen med illuminerte betjeningsbrytere.

Enkel betjening
Intuitiv design og brukervennlighet – denne avanserte modellen er utrolig enkelt å betjene. Hi-Speed USB port (med inntil 480 Mbit/s) muliggjør direkte forbindelse med en computer eller printer og gjør det raskere og enklere å overføre bilder. Du finner 23 sceneinnstillinger å velge mellom – inkludert Stearinlys. Tilgjengelig lys og et stort utvalg undervannsinnstillinger – og gjør det lett for bruker å velge rett innstilling under de forskjellige forhold for å oppnå de beste resultater. Med 25 menyspråk å velge mellom vil ingen ha problemer med å forstå kamerainnstillingene. Bildene kan lagres i internminnet eller på xD-Picture Cards. Kameraet leveres med et elegant skinnetui for sikker transport og oppbevaring.

Med Olympus µ 780 er stil, funksjonalitet og allsidighet forent for å gi maksimal brukerkomfort og strålende resultater. Det værbestandige µ 780 med 7.1 megapiksler er på markedet sent i april 2007

Olympus µ 780 hovedegenskaper:
 • 7.1 Megapiksler
 • Værbestandig* kamerahus i sort metall
 • Skyggejusteringsteknologi
 • 5x optisk zoom (tilsvarer 36-180mm på et 35mm kamera) 1:3.3-5.0
 • 6.4cm/2.5" HyperCrystal LCD med 230,000 piksler
 • Dobbel bildestabilisering (kombinasjon av mekanisk bildestabilisering og høy ISO innstilling)
 • BrightCapture Teknologi – også i videoinnstilling (30 b/s)
 • 23 sceneinnstillinger (inkl. Portrett/ Sport/ Nattfotografering)
 • Internminne pluss spalte for xD-Picture Card
 • Hi-Speed USB
 • 25 menyspråk
 • Illuminerte betjeningsbrytere
 • Leveres med elegant læretui, Olympus Master software, LI-42B oppladbart batteri og LI-40C lader
Olympus µ 780 prisantydning: Kr 3490,-

BrightCapture Teknologi
En teknologi som er utviklet for å gi bedre bilderesultater under dårlig lysforhold. Den fungerer på to måter: 1) All tilgjengelig pikselinformasjon fra bildeprosessor benyttes for å gjengi motivet/bildet på LCD skjermen med inntil fire ganger mer lysintensitet en konvensjonelle skjermer. Dette gjør motivsøking enklere i mørke omgivelser. 2) I visse tilfeller økes lysfølsomheten (oppløsning reduseres enkelte ganger), noe som resulterer i veleksponerte bilder med eksakt fargegjengivelse, høy kontrast og definisjon selv uten bruk av blitz. Sceneinnstillinger som benytter denne teknologien er Stearinlys, Nattfotografering og Tilgjengelig lys.

Skyggejusteringsteknologi
En teknologi som er utviklet for å forbedre eksponeringen i bildenes skyggepartier. Ved å benytte en sensor som fungerer på samme måten som et menneskes øyne, vil mørke partier i en komposisjon (som eksempelvis skyggen under et tre) bli identifisert, og kameraet justerer eksponeringsinnstillingen i henhold til disse områder. Resultatet blir et mer realistisk og detaljert bilde.

Dobbel bildestabilisering
Dette gir dobbelt beskyttelse. Denne spesielle funksjonen hjelper oss til å unngå bildeuskarphet som er forårsaket av kamerarystelser eller motiv I hurtig bevegelse. Den kombinerer høy ISO innstilling med en CCD-basert mekanisk bildestabilisator der en innebygd gyrosensor registrerer kamerabevegelser og justerer CCD I henhold til disse.

HyperCrystal LCD
Halvlederteknologi benyttet i LCD skjermer som utnytter en tilleggoverflate i bunnen av LCD til å reflekterer lyset fra eksterne kilder. Dette øker lysintensiteten til LCD slik at bildet vises skarpere og med inntil 3 ganger mer kontrast enn med vanlige LCD skjermer - selv i skarp sollys. Dette gjør det mulig for flere samtidig å betrakte bildet uten refleks og skygge med inntil 170° betraktningsvinkel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar