Photoshop Lightroom 1.0

Nå kan Adobe Photoshop Lightroom 1.0 forhåndsbestilles for levering fra midten av februar 2007. Photoshop Lightroom gjør det mulig for fotografer å importere, håndtere og presentere store volumer av digitale fotografier. Programmet sørger for at fotografer kan tilbringe mer tid bak kameralinsen enn ved datamaskinen.

Over 500 000 fotografer har tatt del i betaprogrammet i løpet av de siste tolv månedene og de har aktivt sørget for at Photoshop Lightroom inneholder en stor mengde funksjoner som gjør arbeidsflyten ved arbeidet med digitale fotografier strømlinjeformet.

Photoshop Lightroom inneholder en rekke nye funksjoner som er lagt til etter betaversjon 4.1, for eksempel endringer i Library og Develop-modulene. I Library finnes det nå en avansert funksjon som lar brukeren søke i store mengder fotografier gjennom å bruke nøkkelord, samt en mer fleksibel importfunksjon som gir flere muligheter for å velge hvor filene skal lagres. I Develop-modulen har Adobe lagt til en funksjon som bidrar i presentasjonen av flere ulike versjoner av samme bilde uten at man behøver å spare de ulike versjonene som ulike bilder.

Programmet benytter teknologien Adobe Camera Raw og har støtte for over 150 kameramodeller med ulike råformat. Jpeg og Tiff kan også benyttes som standardformat. Blant de kameraer som støttes, finnes Nikon D 40 og 80, Pentax K 10D, Canon EOS 400D Rebel XTi og EOS Kiss Digital X.

Pris og levering

Levering av Adobe Photoshop Lightroom 1.0 starter i midten av februar og programmet vil koste cirka 2120 kroner eks. mva. For bestillinger som legges inn senest den 30. april 2007 tilbys norske kunder en introduksjonspris på 1480 kroner eks mva. Anbefalte systemkrav er Macintosh OS X 10.4.3, 1 GHz PowerPC G4-prosessor eller Microsoft Windows XP SP2, Intel Pentium 4-prosessor samt 768 MB i RAM og en bildeskjerm med oppløsning på minst 1024 x 768 punkter. Adobe Photoshop Lightroom er en Universal Binary-utviklet applikasjon, hvilket innebærer at den kan kjøres direkte på PowerPC eller nye Intel-baserte Mac-er.

Adobe – Photoshop Lightroom

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar