Canon PowerShot A640

Canon PowerShot har 10 Mp oppløsning, mens søstermodellen A630 "bare" har 8 megapiksler. Brikken er imidlertid noe større enn hva som er vanlig i minikameraer, noe som kan borge for mindre bildestøy.

A640 har utvippbar og dreibar 2,5" LCD-skjerm, optisk søker, strømkilden er fire vanlige AA-type batterier, nærgrensen ved makroopptak er bare 1 cm, og kameraet kan ta kontinuerlige seriebilder med inntil 1,7 bilder pr sekund.

Akam.no har testet Canon PowerShot A640 og konkluderer blant annet slik:

Til tross for at 10 Mp bildeoppløsning og 32 MB minnekort, ble totalbedømmelsen av Canon PowerShot A640 nøyaktig den samme som for A630. Disse to "fordelene" spises opp av litt langsommere serieopptak og litt mer bildestøy. A640 er et førsteklasses kamera som leverer meget høy bildekvalitet, det er allsidig og brukervennlig. Disse kvalitetene har også A630 og den svarte finishen er egentlig eneste grunn til å velge A640 framfor A630.

Den totale vurderingen av A640 er at kameraet gir svært god kvalitet for pengene. Kameraet er langt fra det minste eller letteste kompaktkameraet, men i denne prisklassen er det definitivt et av de beste. Objektivet har meget gode ytelser, det dekker nær sagt alle fotografiske oppgaver og kan utvides ytterligere med vidvinkel- og teleforsatser. Kameraet er dessuten allsidig, det gir store muligheter for kreativ utfoldelse, det er brukervennlig og kan selv besørge alle nødvendige innstillinger.

I likhet med de fleste andre kompaktkameraer på dagens marked, er også PowerShot A640 lagd i Kina. Det har i praksis ikke så stor betydning, siden produksjonen foregår på Canons egen fabrikk og er basert på Canons eget design. Konstruksjonen gir inntrykk av bra presisjon, høy brukervennlighet, særlig takket være den fleksible 2,5" store LCD-skjermen og optisk søker. 3.800 kroner var veil. pris for A640 da det ble lansert. Det er seks hundre mer enn for A630. Alt tatt i betraktning må det sies å være en meget akseptabel pris.


Canon PowerShot A640 / Digit.no

Kommentarer