Canon PowerShot A630

Canon PowerShot A630 er oppfølgeren til A620. Forbedringene består fblant annet av økt oppløsning til 8 Mp og større LCD-skjerm (2,5"). Det er gjort noen besparinger i kameraets konstruksjon, samt i tilbehørspakken som inneholder færre programmer.

Likevel er PowerShot A630 er et kamera som tilbyer en attraktiv total-pakke med tanke på brukervennlighet, bildekvalitet og ytelser. På toppen av dette må prisen sies å være gunstig.

Digit.no har testet Canon PowerShot A630 og avslutter konklusjonen slik:

Canon PowerShot A630 er utvilsomt et fremragende kamera som leverer meget høy bildekvalitet, det er allsidig og brukervennlig. Disse kvalitetene hadde også forgjengeren A620. Jeg syns ikke 8 Mp oppløsning og 2,5" LCD-skjerm er nok til å oppveie for den reduserte programpakken, mangelen av fullverdig trykt bruksanvisning og et minnekort med latterlig liten kapasitet.

Likevel blir den totale vurderingen at A630 gir svært god kvalitet for pengene. Kameraet er langt fra det minste eller letteste kompaktkameraet, men i denne prisklassen er det definitivt et av de beste. Objektivet har meget gode ytelser, det dekker nær sagt alle fotografiske oppgaver og kan utvides ytterligere med vidvinkel- og teleforsatser. Kameraet er dessuten allsidig, det gir store muligheter for kreativ utfoldelse, det er brukervennlig og kan selv besørge alle nødvendige innstillinger.

I likhet med de fleste andre kompaktkameraer på dagens marked, er også PowerShot A630 lagd i Kina. Det har i praksis ikke så stor betydning, siden produksjonen foregår på Canons egen fabrikk og er basert på Canons eget design. Konstruksjonen gir inntrykk av bra presisjon, høy brukervennlighet, særlig takket være den fleksible 2,5" store LCD-skjermen og optisk søker. Omlag tre tusenlapper koster kameraet, som må sies å være en meget akseptabel pris, alt tatt i betraktning.


DIWA-test: Canon PowerShot A630 / Digit.no

Kommentarer