Canon A640 og A710IS

Canons A-serie toppes med modellene A640 og A710IS. Canon har valgt ikke å samle alle finessene i en modell, først og fremst fordi man ikke vil lage et kamera som konkurrerer med Canons eget G7.

Akam.no har testet Canon A640 og A710IS og konkluderer blant annet slik:

Canon A640 skiller seg først og fremst fra andre kompaktkameraer, både Canons og andre produsenters ved at skjermen kan vris i nesten alle retninger. Hvis du liker å "leke" med kameraet og ta bilder i alle mulige posisjoner er det en fantastisk nyttig finesse. I tillegg er det et velbygget, ganske brukervennlig og gir god bildekvalitet. Største savnet er høyere oppløsning på LCD-skjermen og selvfølgelig bildestabilisering. Hvis du ikke trenger 10 megapiksler så finnes det også en sølvfarget variant av dette kameraet med 8 megapiksler og blank finish og noe lavere pris. Det heter A630 og gir ennå bedre pris/ytelse.

A710IS er første A-serie kamera med bildestabilisering og sammen med 6x zoom gjør disse finessene A710IS til et meget interessant kamera. Bildekvaliteten er veldig lik A640s hvis man ser bort fra antall megapiksler.

Verdien av A640s tre ekstra megapiksler kan diskuteres. For de aller fleste brukere av disse kameraene er syv megapiksler mer enn nok, men det er klart at de gangene man vil beskjære kraftig og fortsatt ha nok piksler igjen til en kopi med god kvalitet er det en fordel at originalen har så mange piksler som mulig. Med A710IS er det forøvrig mulig å zoome mer takket være 2x ekstra optisk zoom i forhold til A640. Det mer enn kompenserer for forskjellen i oppløsning, men selvføglelig kun i de situasjoner hvor man vet ønsket utsnitt når bildet blir tatt.


Testen hos Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar