Ricoh GR Digital


For et tiår siden lanserte Ricoh sitt klassiske GR1 kamera for 35 mm film, et robust og slitesterkt kamera som kunne tilby profesjonelle ytelser og et 28 mm objektiv av høy kvalitet. Ricoh GR Digital er en moderne, digital versjon av GR1 med mange høyteknologiske modifikasjoner, men basert på samme unike filosofi. Dette setter GR Digital i en egen klasse, en perfekt fotografisk følgesvenn for de viderekomne.

Utdrag fra pressemelding fra DIWA Awards:

Første DIWA gullmedalje til Ricoh for deres GR Digital kompaktkamera.

Folk flest ville aldri vurdert å kjøpe et kamera uten optisk zoom og mange vil sikkert bli overrasket over at DIWA-eksperter hedrer et slikt kamera med en gullmedalje. Et zoomobjektiv er utvilsomt mer allsidig enn en fast brennvidde, men de leverer som regel dårligere optiske ytelser. Dessuten er ikke GR Digital utstyrt med et hvilket som helst objektiv, men en lyssterk f/2,4 vidvinkel (tilsv. 28 mm) av utmerket kvalitet med 1,5 cm makro. En førsteklasses vidvinkelkonverter (tilsv. 21 mm) kan dessuten monteres for å utvide kameraets vidvinkel ytterligere.

Liksom sitt 10 år eldre forbilde, er kamerahuset til GR Digital støpt i magnesium for å motstå de tøffe arbeidsforholdene som ofte forbindes med profesjonell fotografering. Med 8 megapiksel bildeoppløsning, ISO 64-1600 lysfølsomhet, RAW og JPEG formater, sRGB og Adobe RGB fargerom, doble kommandoratt, automatisk eller manuell eksponering og hvitbalanse, 15 fokuspunkter, individuelt justerbare parametere for bildekvalitet, samt et bredt utvalg av lukkertider, blenderåpninger og lysmålingsmetoder, er Ricoh GR Digital et ideelt kompaktkamera som supplement til en tung og stor kamerautrustning.

I motsetning til profesjonelle D-SLR kameraer, kan Ricoh GR Digital gjøre videopptak og legge til 8 s. kommentarer til stillbilder, samt at det har en oppvippbar innebygd blits. Kameraets 2,5-toms LCD bildeskjerm med høy oppløsning byr på et intuitivt, menysystem og bildevisning både ved opptak og avspilling.

Kommentarer