Kodak Easyshare P712

EasyShare P712 er som alle andre modeller i serien utstyrt med en Schneider-Kreuznach Variogon linse. I dette tilfellet en kraftig 12x optisk zoom. Bildesensoren er på 7 millioner piksler og kameraet har optisk bildestabilisator.

P712 byr på en lang rekke kreative muligheter med de forskjellige programmene, lukkerprioritet, hastighet og manuell prioritet, samt diverse brukerinnstillinger og scene- og fargeprogrammer.

Kameraet kan også lagre bildefilene RAW og TIFF bildeformat. Kameraet har i tillegg mange avanserte video-funksjoner.

Akam.no har testet Kodak Easyshare P712 og konkluderer blant annet slik:

Små kameraer er aldri så gode å holde som de store, og ting blir litt trangere, men dette kameraet er ganske lite til å ha 12x optisk zoom, og det er gjort mye for at kontroller skal være lett tilgjengelig. Stort pluss for det. God plassering av knapper, knapper med de riktige funksjonene, og ikke minst alt du trenger av funksjoner på et kamera av denne typen, gjør det spennende. Vi har kritisert en del ultrazoom- og entusiastkameraer for å mangle mulighet for å ta bilder i RAW, den feilen har ikke Kodak gjort.

Kameraet er raskt på en del områder. Det har ikke minst en av de raskeste autofokusene blant kompaktkameraer i dag, og det er en viktig egenskap. På den annen side er det tregt på andre områder som oppstart, filoverføring og utløserforsinkelse. Det siste gjør at responsen virker litt treg. Tregheten i zoom-motoren bidrar til det samme, og selv om utløserforsinkelsen, når du ikke bruker blits ikke er så ille at det er noe problem, så bidrar det til følelsen av treghet.

Ser vi på bildekvaliteten, må vi innrømme at vi er litt skuffet. Det er ikke det dårligste vi har sett, men det er et stykke opp til det beste. Sammenliknet med Canon S3 IS, som kanskje er den nærmeste konkurrenten, ligger det et stykke bak, både når det gjelder skarphet ? særlig i hjørnene og kromatisk feilbrytning det ligger også noe etter på støy ? og der er ikke S3 IS spesielt bra.

Kameraet lovet bra, men klarte ikke helt å innfri. Dersom Kodak kan levere dette kameraet med bedre bildekvalitet og raskere respons på zoom-motoren, og kanskje øke batterikapasiteten, så har de virkelig noe å fare med.


Akam.no - Test av Kodak Easyshare P712

Kommentarer