Oslo Kameraklubb i Preus museum


Ukjent fotograf, Oslo Kameraklubb i aksjon
I anledning Oslo Kameraklubbs 85-års jubileum (1921-2006) viser Preus museum på prosjektveggen et utvalg fotografier fra kameraklubbens start og fram mot nyere tid.

I 2000 overtok Preus museum det eldre arkivet etter Oslo Kamera Klubb. Bildesamlingen er bl.a. på over 200 originale utstillingsbilder og bildene strekker seg over en periode på ca. 55 år, fra 1920-årene og fram til 1980-tallet.

Oslo Kamera Klubb er en av de eldste kameraklubbene i Norge som har samlet folk med foto som hobby. Klubbens medlemmer har først og fremst bestått av amatørfotografer, men også hatt utstrakt kontakt med fagfotografer. Klubben har alltid drevet med en utstrakt utstillingsvirksomhet, både innad i klubben men også i samarbeid med andre klubber nasjonalt og internasjonalt.

Oslo Kamera Klubbs fotoarkiv er allsidig, den viser fotografier tatt av sentrale fotografer i inn- og utland og den presenterer et vidt spekter av motiver. Bildematerialet gir et unikt innblikk i de ulike medlemmenes interesser i forhold til valg av motiv. Utstillingens bilder har mottatt heder og ære både i utlandet og her hjemme i sin samtid. Utvalget fra samlingen har også tatt hensyn til de motivtypene som går igjen: stilleben, bylandskap, portretter og dokumentar. Fotografiene viser medlemmenes allsidighet og tidens varierende smak.
Kurator for utstillingen er Ane Marie Hordvik.

Preus museum

Kommentarer