Lumix FZ7

DIWA-awards skriver: I en tid der salget av digitale speilreflekskameraer sprenger alle grenser, er det befriende å se at også kameraer i "megazoom"-klassen tilgodeses med en kontinuerlig utvikling. Panasonic er et ledende merke i denne kategorien og deres LUMIX DMC-FZ7 er et fremragende eksempel på at med et lyssterkt 12x zoomobjektiv kan praktisk talt alle fotografiske utfordringer løses uten utsktiftbar optikk. Dessuten er kameraet en langt billigere løsning enn noen sammenlignbar D-SLR pakkeløsning.

Det er lett å si seg enig i det meste av dette, men når man ved å legge på 1.700 kroner til kan få med seg storebroren FZ-50 spørs det om jeg ville brukt pengene på FZ7. Størrelsen er det eneste som taler for lillebror. Kommer du over en FZ30 bør det også være noe å vurdere.

Pressemelding fra DIWA Awards:

Panasonic LUMIX DMC-FZ7 mottar en DIWA Gold Award
Det er mange grunner til at et ?megazoom?-kamera er et bedre valg enn et speilrefleks. En god grunn er nettopp LUMIX FZ7. Intet speilrefleks kommer med 12x zoom som standard, og absolutt ikke med f/2,8-3,3 lysstyrke, ei heller med verdensberømt LEICA kvalitet, innebygd optisk bildestabilisator (MEGA O.I.S) eller 5 cm nærgrense ved vidvinkel og 1 m ved tele. For å få alle disse åpenbare fordelene i et D-SLR kamera, ville prisen for objektivet alene blitt astronomisk. En stor 2,5-toms LCD-skjerm med levende skjermbilde er også en sjeldenhet i et speilrefleks, og fungerer som et praktisk alternativ til den elektroniske søkeren. Skjermen har dessuten en opsjon for visning med høy kameravinkel.

I tillegg til objektivet, utmerker LUMIX FZ7 seg med et mylder av utmerkede egenskaper. Takket være en kraftig Venus Engine II bildeprosessor, reagerer kameraet kjapt på enhver kommando. Når høy hastighet er en prioritet vil kameraets unike og anvendelige High-Speed autofokus være en særdeles nyttig innretning, liksom momentan utløserrespons og kontinuerlig 3 b/s opptaksfrekvens. Dessuten kan FZ7 gjør videoopptak i VGA kvalitet, noe speilreflekser ikke kan.

Med dagens innbilte krav til stadig høyere bildeoppløsning, kan 6 Mp virke noe utdatert. Faktum er imidlertid at antall megapiksler i hovedsak er en målestokk på hvor stor bilder man kan lage, og har ikke nødvendigvis noe å gjøre med bildekvalitet. Panasonic FZ7 er et utmerket eksempel på det. Støttet av et fremragende objektiv og en bildebrikke av høy kvalitet, leverer FZ7 skarpe og klare bilder med naturlige farger, perfekt optimalisert for direkte utskrift. Under ekstremt svake lysforhold er ISO 1600 lysfølsomhet tilgjengelig for å sikre raskere lukkertider som supplement til O.I.S-funksjonen. Naturligvis har LUMIX FZ7 tilnærmet de samme automatiske og manuelle kontrollene for eksponering, hvitbalanse osv. som er vanlig i et speilreflekskamera.

Testresultatene fra DIWA-ekspertene konkluderer med at Panasonic LUMIX DMC-FZ7 er et av de mest allsidige kameraer som noen gang er bygd og blir derfor et perfekt valg for enhver fotograf med varierende fotografiske oppgaver og høye ambisjoner. Dommen etterlot ingen tvil om at Panasonic LUMIX DMC-FZ7 er mer enn kvalifisert til en DIWA Gold Award.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar