Olympus E-400

Olympus E-400 er det minste digitale speilreflekskameraet på markedet. Funksjonaliteten er upåklagelig: Kameraet tilbyr de funksjonene du trenger og det eneste området som trekker ned, er hurtighet. Har du tenkt å ta serier med bilder av sportsaktiviteter, eller du bruker mye RAW, så ville vi vurdert et annet kamera.

Hvis du stort sett kan planlegge bildene du skal ta, eller tar bilder av litt langsommere motiver, bør E-400 fungere utmerket.

Akam.no hat testet Olympus E-400:

Kitobjektivet har en rimelig, men ok byggekvalitet, selv om vi alltid ønsker oss metallfatning og slikt. Men bildekvaliteten var upåklagelig. Vi var overrasket over hvor skarpt det var, selv på største blender. Det hadde også få andre skavanker som vignettering, kromatisk aberrasjon eller fortegning. Olympus er kjent for å lage god optikk, så dette var kanskje som vi kunne forvente.

Men det som imponerte mest, var hvor god bildekvalitet kameraet var i stand til å gi. Selv med mindre sensor, var kameraet nesten på høyde med Nikon D80, som koster vesentlig mer. E-400 mangler fortsatt en del når det gjelder støy, og detaljgjengivelsen lå et lite hakk under, men sammenliknet med tidligere modeller fra Olympus er dette et stort skritt framover.

Tidligere modeller har alle manglet noe som gjorde at vi kunne anbefale dem. Det gjelder ikke for E-400, og for de som ønsker et svært kompakt system til en rimelig penge, uten å ville ofre bildekvalitet eller funksjonalitet, kan vi varmt anbefale Olympus E-400.


Les hele testen i Akam.no.

Kommentarer