Nikon D40

Nikon lanserer i dag D40, et digitalt speilreflekskamera rettet mot brukere som er klare til å ta steget fra kompaktkamera til systemkamera. Ergonomisk er D40 temmelig lik D80, og de to kameraene veier omtrent det samme.

D40 har dessuten fått mye av den samme elektronikken som sitter i D80, bl.a en 420-felts 3D Color Matrix II lysmålingssystem. Prestasjonene er generelt ganske gode, f. eks 100 bilders JPEG Fine serieopptak med 2,5 bilder per sekund.

Utdrag fra pressemelding fra Nikon Norge AS:

Med Nikon D40 blir den overlegne bildekvaliteten i digitale speilreflekskamera tilgjengelig for alle. Kameraet er kompakt og har en gjennomtenkt og brukervennlig ergonomi. Den klare og skarpe søkeren gjør det enkelt å komponere bilder. Når bildene er tatt, er det lett å kontrollere skarphet, eksponering og fokus på kameraets store høyoppløselige 2,5-tommers LCD-monitor, hvor bildene kan forstørres opp til 19 ganger.

Nikon D40 har et nytt, brukervennlig menysystem med innebygd manual. Hurtig oppstart og kort responstid gjør at brukeren ikke trenger å gå glipp av en eneste bildemulighet. Det tar bare 0,18 sekunder før D40 er klar til bruk, og lukkerrespons er umiddelbar.

For at fotografen skal kunne konsentrere seg fullt og helt om motivet og fange øyeblikket, er Nikon D40 utrustet med åtte forhåndsinnstillinger for ulike fotosituasjoner. Disse inkluderer den nye Auto uten blits og den unike barneinnstillingen som garanterer varme hud toner og flotte farger. Nye D40 har en høyoppløselig CCD-bildesensor i DX-format med 6,1 effektive megapixel og en veldig avansert bildebearbeidingsmotor fra Nikon. D40 er utrustet med et nytt 18?55 mm f/3,5?5,6G ED II AF-S DX Zoom-Nikkor-objektiv. Resultatet er et lett og kompakt kamera som du kan ta med overalt.

Med integrert bildebehandling kan du bearbeide bildene direkte på den store LCD-skjermen i stedet for å gå veien om PC. Blant alternativene finnes D-Lighting, fjerning av røde øyne, bildebeskjæring, effekter som Svart-hvitt, Sepia eller Blåstikk og filtereffekter (Skylight, Varmtonefilter og Fargebalanse).

Nikon D40 leveres med Nikons programvare PictureProject, som gjør det enkelt å redigere, overføre, organisere og dele bilder med andre. Nikons fotoredigeringsprogramvare Capture NX finnes som tilvalg. Nikon D40 har en anbefalt veiledende pris på kr 5999,- med 18?55 mm f/3,5?5,6G ED II AF-S DX Zoom-Nikkor, inkludert MVA, og er tilgjengelig i desember.

Nikon lanserer i dag også en ny blits, SB-400, en smart og allsidig ekstern blitsenhet med i-TTL-blitsstyring i superkompakt og ultralett format til en overkommelig pris. SB-400 blir tilgjenglig på nyåret og vil ha en anbefalt veiledende pris på kr 1290,- inkludert MVA.

Kommentarer