DIWA-gull til FinePix F30

Lite bildestøy ved høye ISO-verdier, fenomenal rekkevidde for blitsen og rask, presis autofokus selv i svak belysning, skiller Fujifilm FinePix F30 fra mengden.

Et kompakt og robust kamerahus i metall, brukervennlig utforming, et godt objektiv og et kraftig, oppladbart batteri gjør F30 til en verdig vinner av en DIWA Gold Award.

Utdrag fra pressemelding fra DIWA:

FinePix F30 utklasser enhver konkurrent under svake lysforhold takket være en fremragende 1/1,7? Fujifilm Super CCD HR bildebrikke med 6,3 Mp bildeoppløsning. At lysfølsomheten kan økes til utrolige ISO 3200 er ikke bare en reklamefrase, men en virkelig nyttig egenskap som leverer bildestøy på nivå med ISO 400-800 i de fleste andre kompaktkameraer. Dette utvider kameraets opptaksevne både med og uten blits. Derfor er F30 utstyrt med en valgmulighet til å ta to bilder i rask rekkefølge, et med og et uten blits. Fujifilm har også utviklet en særdeles responsvilling autofokus og en kraftig AF-lampe for å tillate nøyaktig og rask fotografering også under svake lysforhold.

Mange kameraer bruker høy lysfølsomhet for å bekjempe uskarpe bilder som skyldes kamerarystelser og bevegelser i motivet, men bildekvaliteten lider ofte av kraftig bildestøy. Med F30, derimot, gir denne egenskapen knapt merkbar reduksjon av bildekvaliteten.

F30 har et tiltalende og kompakt design i et kvalitetspreget og håndverksmessig utført ytre av metall. Et skarptegnende 3x Fujinon zoomobjektiv støtter den fremragende bildebrikken og en lys 2,5? LCD-skjerm med høy oppløsning gjør det enkelt og komfortabelt å komponere bildet. Skjermen har dessuten en funksjon for øyeblikkelig maksimal lysstyrke for å øke lesbarheten i solskinn. Selv om F30 er beregnet på noviser og familiefotografer har det flere avanserte finesser, som serieopptak med 2,2 b/s, kvalitetsvideo i VGA oppløsning og 30 b/s, lyd til stillbilder, kontinuerlig autofokus, hjelpelinjer i rutemønster for enklere komposisjon, 15 opptaksmodi og tre lysmålingmetoder, auto og manuell hvitbalanse, lukkertider opp til 15 sekunder, USB 2.0 High Speed grensesnitt og en kraftig, oppladbar batteripakke med kapasitet til 500 bilder.

Fujifilm FinePix F30 er et lommekamera med god ergonomi og betjeningskomfort, støttet av mange brukervennlige funksjoner. Likevel er kameraets sterkeste side utvilsomt dets førsteklasses bildekvalitet med naturtro farger. DIWA-eksperter fra Europa og Amerika er samstemte i at Fujifilm FinePix F30 er en verdig vinner av en DIWA gullmedalje.

Kommentarer