Ultrazoom - Fujifilm mot Panasonic

Akam.no har sammenligner Fujifilm S6500fd og Panasonic FZ50. Begge kamera har sine sterke og svake sider: S6500fd innfrir i stor grad forventningene med veldig god oppløsning til å ha "bare" en 6 megapiksel sensor. Dette kameraet gir også brukbare bilder med vesentlig høyere ISO-verdier enn andre kameraer i denne klassen. Svakheter er mye fargebrytning (CA) i en del sammenhenger og litt for få muligheter for selv å velge bildeparametere som fargemetning og kontrast.

FZ50 imponerer på noen områder og testtavlene viser at kameraet kan levere høy oppløsning og bra skarphet under ideelle (passe kontrastrike) forhold. Det er imidlertid ganske "lett" å finne områder i mange bilder med middels til lav kontrasten hvor støyreduksjonen har ødelagt mye av detaljene. Sterke sider er godt objektiv med stort zoomområde, bra bildestabilisering og god skarphet.

Vi kan ikke gi noe fasitsvar på hva man skal velge. Begge kameraer er bra, men FZ50 er best av disse to på de fleste områder ? bortsett fra bildekvalitet.

FZ50 virker mer gjennomtenkt og er et av de kameraene som det morsomt å bruke fordi ting rett og slett fungerer bra. Vanskelig å beskrive, men noe man merker fort når man bruker kameraet. S6500fd har også sine sterke sider. Trenger man 28mm vidvinkel er valget enkelt og skal kameraet brukes til aktiviteter der raske lukkertider er nødvendig vil bildekvalitet ved høy ISO mer enn kompensere for FZ50s bildestabilisator. Som vanlig får man ikke alt man ønsker seg i ett kamera, og du må velge hvilket som best dekker dine behov.

I tillegg er det en prisforskjell på ca 1200,- kroner mellom disse kameraene. Fujifilm S6500fd ligger i skrivende stund på ca 3500,- kroner, og må regnes som svært prisgunstig. Panasonic FZ50 er dyrere, men har også høyere spesifikasjoner.


Les testen i sin helhet hos Akam.no.

Kommentarer