Canon Ixus 850 IS

Canon Digital IXUS 850 IS hevdes å være designet for å tilfredsstille krevende fotografer samtidig som det bevarer sitt tradisjonelle design med de jevne, kurvede linjene og kamerahus i helmetall. En ny bildeprosessor gir ISO 1600-opptak med lite støy. kameraet tilbyr dessuten ansiktsgjenkjenning, en løsning som kan registrere opptil ni ansikter i et motiv. Fokus og eksponering kan deretter optimaliseres automatisk.

Kameraet har optisk bildestabilisator og et 3,8x zoomobjektiv med en vidvinkel som tilsvarer 28 mm til 105 mm. Oppl;sningen er på 7,1 megapiksler.

Akam.no har testet Canon Ixus 850 IS:

Ser vi på bildekvaliteten, som vi mener er det viktigste, så gjør kameraet det jevnt over bra, på alt unntatt ett område. Hjørneskarpheten er særdeles dårlig. Noe av det dårligere vi har sett. Dette er ofte et problem med vidvinkel, men Panasonic har for eksempel fått til dette mye bedre på sitt FX07.

Dette har vært et morsomt kamera å teste, og som trofaste akam-lesere vet, så er spesifikasjonene i stor grad i henhold til det redaktøren liker. Ting er godt gjennomført, og bortsett fra hjørneskarpheten har det vært lite å trekke for. Det hadde derfor vanket en ?Akam anbefales?, dersom denne hadde vært bedre.

Innledningsvis skrev jeg at noe av det som gjør Ixus-kameraene til testvinnere er at til tross for at de ikke har de store egenskapene som skiller dem ut fra mengden, så mangler de også de store svakhetene. Denne gangen har Canon valgt å gi kameraet svært interessante egenskaper, men dessverre har det altså også medført en vesentlig svakhet.


Akam.no - Test av Canon Ixus 850 IS

Kommentarer