Sony HDV-FX7

Det nye HDV-kameraet fra Sony med det nye 3ClearVid CMOS sensorsystem gir brukeren høyere oppløsning og kraftig forbedret fargegjengivelse! HDR-FX7E gir brukeren følgende fordeler:
  • "Full HDV" høyoppløselige opptak
  • Ny teknologi i 3ClearVid CMOS Sensorsystem med Enhanced Imaging Processor
  • Carl Zeiss® Vario-Sonnar T* med 20x optisk zoom
  • 3.5" Wide Clear Photo LCD plus skjerm
  • Avanserte manuelle funksjoner
  • 8 timers opptakstid takket være STAMINA batterier.
Med opptak i full HD (1080i) og Sonys nye 3ClearVid CMOS sensorsystem, kombinert med en Carl Zeiss® Vario-Sonnar T* lines med 20 x optisk zoom, leverer det nye kameravidunderet fra Sony bilder med utmerket oppløsning, klarhet og fargegjengivelse.

Pressemelding fra Sony Norge:

Med HDMI-inngang tillater kameraet ukomprimert overføring av HD signaler til din HD-klare TV ved hjelp av en enkelt kabel. Opptakene i HDV-video kan enkelt redigeres med flere tilgjengelige ikke-lineære redigeringsprogrammer for HDV. HDR-FX7E kan også fange widescreen 16:9 HDV 1080i-bilder på standard MiniDV tapes, og gjøre opptak og avspilling av standard DV-formater. Kameraet er 40% mindre og 25% lettere enn dens forgjenger, HDR-FX1E, og gir brukeren profesjonell ytelse og resultater i kombinasjon med en rekke manuelle valg og eksepsjonell batteritid.

Første kamera med 3ClearVid CMOS sensorsystem
Med lanseringen av HDR-FX7E følger også ny teknologi, som eksempelvis bruken av et 3ClearVid CMOS sensorsystem. Systemet bruker ny pikseldistribusjon for å oppnå høyere oppløsning og økt følsomhet (4 lux minimum). Dette forsterker oppløsningen, lysfølsomheten og fargegjengivelsen sammenliknet med konvensjonelle sensorer.

Ved å rotere pikslene til 45 graders vinkel gjør ClearVid CMOS sensor det mulig å doble området til hver enkelt piksel samtidig som man opprettholder det samme pikselpitch-nivået som ved konvensjonell piksellayout. Med en oppløsning på 1.120.000 piksler totalt tar 3ClearVid CMOS sensoren denne teknologiske løsningen ett stort skritt videre, ved å bruke et prisme til å dirigere lys inn på de tre selvstendige bildebehandlinger, en hvor hver av primærfargene (RGB).

Ved å nyttegjøre tre separate bildebehandlinger og ikke en, sikrer en rikere og mer presis reproduksjon av virkeligheten, samtidig som den øker følsomheten siden det er svært tap mellom linsen og bildebehandlingsteknologien. RGB-dataen som blir samlet opp av de tre imagers blir raskt behandlet av bildeprosessoren som igjen sikrer levende, detaljrike opptak.

Gjør opptak i slow-motion
Ved å kombinere rask bildebehandlingsteknologi gjennom ClearVid CMOS Sensor og Enhanced Imaging Prosessor, kan HDR-FX7E fange en seks sekunders strøm av bilder i 200 fields/sekund. Dette er fire ganger så høyt som standardopptak. Når man spiller opptaket av i normal hastighet gir det brukeren 24 sekunder med perfekt detaljert slow-motion.

Ta stillbilder med videokameraet
Av videoopptakene kan man hente ut stillbilder med en oppløsning på 1.07 megapiksler, og lagre disse på en liten hendig Memory Stick PRO Duo.

Carl Zeiss® Vario-Sonnar T* med 20x optisk zoom og Digital Extender
HDR-FX7E er oppsatt med en Carl Zeiss Vario-Sonnar T* med 20 x optisk zoom og rekkevidde på 37.4 ? 748mm (ekvivalent 35 mm). Med en avansert multilags hinne på linsen minimeres refleksjoner på linseoverflaten noe som igjen reduserer støy og gir skarpere bilder av svært høy kvalitet.

Den innebygde Super SteadyShot billedstabilisatoren begrenser skjelvende bilder, selv når man gjøre opptak med bruk av full zoom. For å ytterligere styrke rekkevidden av den optiske zoomen forstørrer en Digital Extender opptaksbildene med 1,5. Dette betyr at man kan få 30 x digital zoom. To uavhengige filtre (ND ?1/4 og 1/6) er inkludert for at brukeren skal kunne anpasse mengden med lys som slippes inn i linsen ved eksempelvis opptak med ekstremt sollys.

Enorm manuell frihet

I tillegg til kameraets overlegne bildekvalitet gir HDR-FX7E brukeren full frihet til å manuelt kontrollere zoom, fokus, lukkertid, hvitbalanse, forsterkning og andre parametrer som tillater mer kreativ bruk.

1. Uavhengig manuell zoom og fokusringer
Uavhengige manuelle ringer for zoom og fokus gir en høy grad av manuell kontroll som igjen muliggjør profesjonelle filmtekniske grep som en rask zoom fra forkant til bakkant av bildet, samtidig som man har en langsom fokus.

2. Autofokus støtte
Fokus kan tilpasses manuelt mens kameraet er i autofokus modus, noe som gir jevn presis fokus når autofokusmodusen ikke er tilstrekkelig rask.

3. Multifunksjonell utløserknapp

Brukervennlig plassert rett bak zoomringen sitter utløserknappen som nå også innholder blender I tillegg til eksponering og Auto Innstillingene. Den nyttegjøres via en kontrollknapp som er plassert ved siden av utløserknappen.

8 timer sammenhengende opptak
HDR-FX7E er et energieffektivt kamera som nyttegjør en InfoLITHIUM L-serie batteri med STAMINA-teknologi. Dette gir en sammenhengende opptakstid på maksimalt 8 timer med et NP-F970 batteri.

Høyoppløselig 3,5 tommers Clear Photo LCD-skjerm
Med en 3,5 tommers Clear Photo LCD-skjerm (211 200 punkter) har man full mulighet til å komponere og spille av HD-opptak. Med en fargespekter som er anslagsvis 1.6 ganger bredere enn tidligere hybride LCD-løsninger, tilbyr skjermen brukeren overlegen kontrast, skikkelig sortfarge og presis fargegjengivelse. Skjermen kan man enkelt snu slik at man ser bildene på LCD skjermen uavhengig av hvor man står i forhold til kameraet.

Bildeoverganger
En rekke kreative muligheter når det gjelder sømløse, elegante bildeoverganger ligger tilgjengelig i kameraet.

Bildeprofiler
Brukeren kan selv navngi og lagre seks innstillinger av ulike opptaksparametere som man manuelt har innstilt. På den måten kan man enkelt komme tilbake til de lagrede innstillingene uten å måtte gjøre alle manuelle innstillinger på nytt.

HDR-FX7E vil ha en veiledende pris på 34 990,- og være tilgjengelig i butikkene fra november 2006.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar