Canon Media Storage

Canon Media Storage M30 og Canon Media Storage M80 er utviklet med tanke på EOS-brukere og andre digitalfotografer: begge enhetene er utstyrt en stor, lyssterk 3,7-tommers TFT-skjerm med 160 º visningsvinkel for visning av stillbilder og video.

Som navnene antyser dreier det seg om 30 GB/80 GB harddisker for lagring av digitale bilder. En rekke film- og lydformater støttes også.

Mye tyder på at dette er solide saker, bygd i magnesium, og med 1,8" harddisk i stedet for 2,5". Canon mener de mindre enhetene er mer motstandsdyktige mot slag, noe som sikkert kan stemme da denne typen disker må ta imot mye juling i forskjellige MP3-spillere.

Begge enhetene har USB 2.0 Hi-Speed grensesnitt og spor for CF- og SD-minnekort.

Utdrag fra pressemelding fra Canon Norge AS:

Med sitt robuste kabinett i magnesiumlegering og intuitive navigeringsfunksjoner som er velkjent for EOS-brukere, utgjør enhetene et viktig nytt ledd i arbeidsflyten for profesjonelle fotojournalister og fotografer som jobber i felten, utendørs og på fotoekspedisjoner. De forventes også å bli populære blant den voksende gruppen av hverdagsfotografer som ser etter nye måter å lagre og vise favorittbilder på, og som ønsker større lagringskapasitet når de er borte fra datamaskinen.

Media Storage M30 og M80 har følgende funksjoner:
  • 30/80 GB harddisk
  • 3,7 tommers ultralyssterk TFT-skjerm med 160 º visningsvinkel
  • CF- og SD-minnekortleser
  • USB 2.0 Hi-Speed-tilkobling
  • Støtte for flere bilde-, video- og lydfilformater, inkludert Canon RAW, MPEG, MP3 og WAV.
  • Utvidet PictBridge-funksjonaliet
  • 4?8-tegns passordbeskyttelse av bildefiler
  • Hodetelefonutgang
"Dette er et tilbehørsprodukt til EOS som mange profesjonelle Canon-brukere har etterspurt," sier Lene Finstad, markedsdirektør i Canon Consumer Imaging Norge.

"I tillegg til at enhetene utvider sikkerhetskopierings- og lagringskapasiteten for proffe fotografer, vil de utvilsomt også appellere til amatørfotografer som er på jakt etter mer fleksible, morsommere og mer bærbare alternativer til det tradisjonelle fotoalbumet."

Allsidige multimediafunksjoner
I tillegg til at de har kapasitet til å lagre Canon RAW- og JPEG-bilder, kan Media Storage M30 og M80 lagre og vise/spille av en rekke multimediafiler. Enhetene har hodetelefonutgang for avspilling av lyd i MPEG-, WAV- og MP3-filer.

Pålitelighet og sikkerhet
Siden enhetene er konstruert for yrkesbruk, er de robuste, pålitelige og sikre. Den 1,8 tommer store harddisken er valgt på grunn av stabiliteten og de overlegne beskyttelsesfunksjonene, og begge enhetene er beskyttet av et solid kabinett av magnesiumlegering. For å unngå skadede data blir filene validert under opplasting fra minnekort. Bilder og andre filer kan beskyttes med et passord på opptil 8 sifre for å hindre uautorisert tilgang.

Praktisk batteri

For å gjøre det lettvint for EOS-fotografer bruker enhetene det samme batteriet (BP 511A) som brukes i en rekke EOS-modeller, deriblant EOS 5D, EOS 20D og EOS 30D, samt i profesjonelle produkter som den trådløse filoverføringsenheten WFT E1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar