Canon-scannere med høyere oppløsning

Canon lanserer i dag to skannere med oppløsning på 4800 x 9600 dpi; CanoScan 8600F og CanoScan 4400F. Begge modellene er raske og produktive, og har integrert filmadapter-enhet for praktisk filmskanning med meget høy kvalitet. Skannerne leveres med programvarepakker som gir utvidet funksjonalitet, og CanoScan 8600F leveres med SilverFast SE fra LaserSoft for avansert kontroll over skanneprosessen og flere kreative muligheter.

Produktene vil være tilgjengelige i det norske markedet fra oktober, og anbefalt utsalgspris inkl mva er henholdsvis NOK1.999,- og 999,- .

Utdrag fra pressemelding fra Canon Norge AS:

Skannerne har:
  • 4800 x 9600 dpi oppløsning 1 med 48-bits fargedybde
  • Filmadapterenhet for CanoScan 8600F: 35mm film, 35mm lysbilder og 120 format film. For CanoScan 4400F: 35mm film og 35 mm lysbilder
  • FARE Level 3 2 støv- og ripefjerning (kun på CanoScan 8600F) og QARE Level 3 2 for automatisk bildeforbedring
  • Rask skannemotor, USB 2.0 Hi-Speed tilkobling og syv direktetaster for eksepsjonell produktivitet
  • Omfattende programvarepakke 3 , inkludert ArcSoft PhotoStudio, ScanSoft OmniPage SE og Presto! PageManager. CanoScan 8600F leveres også med Adobe Photoshop Elements og LaserSoft SilverFast SE
CanoScan 4400F gir høy ytelse med 4800 dpi skanning til en gunstig pris, mens CanoScan 8600F erstatter CanoScan 8400F og plasserer seg etter CanoScan 9950F i serien.

Imponerende oppløsning, presis fargegjengivelse
Med 4800 x 9600 dpi fanger CCD-sensorene opp alle detaljer, så CanoScan 8600F og CanoScan 4400F gir imponerende, skarpe bilder som er velegnet for forstørrelser og høyoppløslige utskrifter. Begge modellene leverer høy oppløsning til en gunstig pris, i tillegg til at de har 48-bits fargedybde for svært presis fargegjengivelse.

Praktisk filmskanning
Begge skannerne har en filmadapterenhet som gir bilder med høy kvalitet direkte fra filmoriginaler. CanoScan 4400F skanner opptil seks bilder fra 35mm film eller fire monterte lysbilder, mens CanoScan 8600F håndterer en rekke ulike filmformater; tolv bilder fra 35 mm film, opptil fire monterte positive eller negative lysbilder, samt 120 format film.

Automatisk korreksjon
Skannernes funksjoner for automatisk korrigering og forbedring av bilder sparer deg for timer med manuell retusjering. CanoScan 8600Fs avanserte FARE Level 3-teknologi korrigerer småfeil som støv og riper, forbedrer fargene i gamle falmede fotografier, reduserer kornethet og kompenserer for motlys. Begge skannerne har i tillegg QARE Level 3 som har lignende funksjoner som FARE Level 3, men som brukes til skanning av reflekterende originaler som for eksempel fotografier.

Eksepsjonell produktivitet
En meget rask skannemotor sikrer optimal produktivitet. På CanoScan 8600F er forhåndsvisningen klar i løpet av fire sekunder, og på CanoScan 4400F i løpet av ca. fem sekunder. USB 2.0 Hi-Speed tilkobling sørger for rask dataoverføring, slik at selv skanninger med høy oppløsning går raskt.

Begge modellene har syv nye, praktiske og tidsbesparende direktetaster som lar deg utføre vanlige oppgaver ved hjelp av et enkelt tastetrykk. Du kan også konfigurere tastene slik at de er tilpasset dine behov, og dermed ytterligere forbedre skannerens funksjonalitet. Fire av tastene er dedikerte til oppretting av PDF filer. Den raske multifotofunksjonen skanner flere bilder samtidig og lagrer dem som individuelle filer.

Avansert Mac-kompatibel programvare
Begge skannerne er kompatible med både Mac og PC ? en forbedring i forhold til CanoScan 4400Fs forgjenger CanoScan 4200F. Skannerne leveres med programvarepakker som inneholder brukervennlige kvalitetsprogrammer 3 med avanserte funksjoner for bildebehandling, kreative funksjoner og forretningsprogrammer. CanoScan 8600F leveres med Adobe PhotoShop Elements og den avanserte, profesjonelle SilverFast SE-pakken, mens begge modellene har ArcSoft PhotoStudio. Begge modellene har en ny og forbedret versjon av ScanGear-driveren,ScanGear Toolbox, ScanSoft OmniPage SE og NewSoft Presto! PageManager.

1 Se spesifikasjonene
2 Se Teknologiske forklaringer
3 Se Tilleggsinformasjon for beskrivelse av hver programvarepakke

Programvare
CanoScan ScanGear 12.0 ? administrerer arbeidsflyten i "Enkel" eller "Avansert" modus, der sistenevnte har flytende paletter med funksjoner for finjustering av histogram, lysstyrke, kontrast, tonekurve og gamma. Nye funksjoner omfatter korreksjon av innvendig margskygge (fjerner skyggen fra bokryggen når du skanner bøker), metnings-/fargebalanse, større område for forhåndsvisnings som gir bedre kontroll over gråbalansen og korrigering av motlys, i tillegg til forbedret støv- og ripefjerning.

CanoScan Toolbox 5.0 ? et brukervennlig program for tilpassing av direktetastene. Programmet lar deg angi foretrukket oppløsning og skannemodus for vanlige oppgaver, som for eksempel skanning til PDF eller OCR. Nye funksjoner omfatter støtte for de syv direktetastene, automatisk retningskorreksjon som automatisk oppdager og korrigerer sider som ligger feil vei i dokumentet, forbedret PDF filoppretting, korrigering av skjeve dokumenter med opptil 10 grader, forhindring av gjennomslag ved skanning av tynt papir, samt komprimeringsnivåer for JPEG ? Høy, Standard og Lav.

SilverFast SE (kun CanoScan 8600F) ? avansert programvaredriver fra LaserSoft Imaging AG med forbedrede skannefunksjoner, intelligente automatiske operasjoner og høy fargekontroll via forhåndsvisning. Programmet har avanserte grensesnitt for graderingskurver og histogrammer, selektiv og global fargekorreksjon, samt NegaFix for avansert betjening når du skanner fra negativ film.
For mer informasjon, se http://www.canon-europe.com/silverfast/

Adobe PhotoShop Elements 2.0 (kun CanoScan 8600F) ? prisbelønnet programvare basert på Adobes profesjonelle PhotoShop serie. Avansert, men brukervennlig bildebehandlings-program for utskrift, e-post og Internett.

ArcSoft PhotoStudio 5.5 ?program for digital bildebehandling med funksjoner for beskjæring, fjerning av røde øyne, oppretting av animert 3D-tekst samt rask og enkel bildevisning.

Omnipage SE ?avansert applikasjon for optisk tegngjenkjenning (OCR) som konverterer skannet tekst til redigerbar tekst/data.

NewSoft Presto! PageManager ? programmet skanner dokumenter til PDF format og automatiserer oppretting og administrasjon av tilhørende dokumentdatabase.

Teknologiske forklaringer

FARE
Ved skanning av film brukes synlig lys til å generere bildet, og dette lyset fanger også opp støv og riper. FARE (Film Automatic Retouching and Enhancement) benytter i tillegg infrarødt (usynlig) lys. Det Infrarøde lyset skanner overflaten og lager et "kart" over feilene. Intelligent programvare korrigerer deretter feilene og reduserer problemet med støv og riper.

Rekonstruksjon av fargene gjenoppretter falmede farger i gamle bilder, og funksjonen for korrigering av kornethet reduserere kornetheten som oppstår ved bruk av film med høy ASA. For å forbedre bilder med mye motlys, har FARE Level 3 en funksjon for motlyskompensasjon som finner nøyaktig de områdene i bildet som må korrigeres. Det er kun gammaen i disse områdene som korrigeres, slik at du får suveren kvalitet og bedre balanse i bildet.

QARE
QARE bruker intelligent programvare med lignende funksjoner som FARE, men brukes til skanninger av reflekterende originaler - som for eksempel fotografier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar