Canon 400D

Canon lanserer i dag EOS 400D. Det har en 10,1 megapikslers CMOS-sensor, et nytt EOS-integrert rensesystem, en større og lysere 2,5? LCD-skjerm og 9-punkts autofokussystem. Modellen forventes å ta ledelsen som verdens mest populære kamera. Det posisjoneres over EOS 350D - verdens mestselgende speilreflekskamera frem til nå.

Modellen kommer til å ta over for 350D. Den nye modellen har 10.1 megapiksler, men en større nyhet er at den får et system som fjerner støv fra CMOS-brikken.

I tillegg til dette er har Canon lagt inn en funksjon som kan detektere støvflekker og lagre informasjonen om dette sammen med bildet. Deretter kan skjemmende støv i bildet fjernes med Digital Photo Professional, et program som følger med kameraet.

Pressemelding fra Canon Norge AS:

Canons EOS 300D, verdens første digitale speilreflekskamera for konsumenter, startet en digital revolusjon i 2003. ?Det er en klar trend at forbrukerne nå ønsker digitale speilreflekskameraer,? sier Lene Finstad, Marketingdirektør i Canon Consumer Imaging, Norge.

Forbrukerundersøkelser viser at det ikke bare er eksisterende eiere av speilreflekskameraer som nå skifter til digitalt. ?I tillegg til de 21 millionene brukerne av filmbasert EOS, er det nå en helt ny brukergruppe som ønsker digital EOS og de driver veksten,? sier Finstad. ?Med kun 3 % penetrasjon blant de europeiske husholdningene, er ikke spørsmålet nå ?om markedet for digitale speilreflekskameraer kommer til å bli stort??, men ?hvor stort dette markedet kommer til å bli??

EOS 400D har:
  • 10,1 megapikslers CMOS-sensor
  • Canons EOS-integrert rensesystem
  • 2,5" LCD-skjerm med 230 000 piksler og 160-graders betraktningsvinkel
  • 9-punkts autofokussystem med høy presisjon
  • Bildestiler
  • DIGIC II bildeprosessor med oppstartstid på kun 0,2 sek
  • Digital Photo Professional-program til RAW-bildebehanding
  • Kompakt og lett kamerahus
  • Kompatibilitet med alle Canons EF og EF-S objektiver og Speedlite EX-blitser.

Canon er det eneste digitale speilrefleksmerket som selv eier og produserer sensoren, prosessoren og objektivene. ?Med EOS drar du nytte av 20-års kontinuerlig forskning som er investert i EOS,? sier Finstad. ? EOS-brukere har en stor fordel med ett kamerasystem hvor hvert eneste element er designet for å virke i en balansert, integrert helhet. Dette er en av grunnene til at over 70 % av de registrerte fotografene under OL i Athen, brukte EOS? Med EOS ønsker Canon å tilby forbrukerne kamerasystemet med flest muligheter - og et system som kan utvides etter hvert , ettersom det finnes over 60 EF objektiver og blitser.

Forbedret ytelse
I tillegg til EOS-integrert rensesystem har EOS 400D en rekke forbedringer sammenlignet med EOS 350D. Oppløsningen er økt fra 8,0 til 10,1 megapiksler, ved bruk av den utmerkede CMOS-teknologien med høy sensitivitet, høy hastighet og lav bildestøy som nå finnes i alle seks EOS digitale kameramodeller. Den høyoppløselige 2,5? LCD-skjermen, med nesten dobbelt så stort display som EOS 350D, er den skarpeste blant alle i EOS-serien og viser nå alle viktige bilde- og brukerinformasjoner samtidig med visningen av bildet. Autofokussystemet er utvidet fra 7- til 9-punkt, med høysensitiv f/2.8 for suverent resultat i dårlig lys. I tillegg til at bildeoppløsningen økes, fordobles nesten antall bilder i serieopptak fra 14 til 27 store JPEG-bilder, og fra 5 til 10 RAW-bilder.

Støvreduksjon
EOS 400D er det første kameraet med EOS-integrert rensesystem. Etter grundige undersøkelser om hvorfor det oppstår støv i speilreflekskameraer, fjerner systemet nå støv på tre viktige måter: Minimere, avvise og fjerne.

1. Minimere
Interne kameramekanismer er utviklet for å minimere støvutvikling. Kamerahusdekselet er rekonstruert for å hindre støvutvikling på grunn av slitasje på dekselet.

2. Avvise
Antistatisk belegg er påført low-pass-filteret som dekker sensoren slik at det ikke tiltrekker støv.

3. Fjerne
Hver gang du slår på / av kameraet bruker en selvrensende sensorenhet, i ca. et sekund, vibrasjoner med høy frekvens for å riste støv av low-pass-filteret.. For å kunne ta bilder umiddelbart etter at kameraet slås på, slås denne funksjonen øyeblikkelig av når utløseren trykkes ned.

Canon har også utviklet et internt Dust Delete Data system (system for fjerning av støv), som kan lokalisere synlig støv. Dette kan deretter slettes automatisk ved å bruke programmet Digital Photo Professional.

Fordelene med EOS
EOS 400D har en del avanserte funksjoner som finnes i andre EOS-modeller, som for eksempel EOS 30D og 5D. Dette inkluderer 9-punkts autofokussystemet, bildestiler (se tillegget: Teknologiske forklaringer), 9 999 antall bilder i en mappe og utvidet PictBridge-funksjonalitet.

EOS 400D har også samme DIGIC II-prosessor som finnes i alle EOS-kameraene, også i de profesjonelle EOS 1 modellene (se tillegget: Teknologiske forklaringer). I tillegg til å gi utmerket bildekvalitet og en tilnærmet øyeblikkelig oppstart på kun 0,2 sek., gjør DIGIC II det mulig å fortsette å ta bilder, ved raskt å tømme bufferen mellom bildeseriene.

Oppgradering
Oppgradering til EOS 400D fra tidligere EOS-modeller er enkel siden kameraet beholder samme intuitive brukergrensesnitt og den vanlige plasseringen av taster og funksjoner. Du kan også bruke samme batteri og batterigrep BG-E3 som brukes på EOS 350D, i tillegg til fortsatt kompatibilitet med alle EF og EF-S objektiver, Speedlite og EOS-tilbehør.

Programvare
Som alle EOS-digitalkameraer har EOS 400D en omfattende programvare som gjør arbeidet enklere for deg. Dette inkluderer Digital Photo Professional (DPP), som er en avansert RAW-konverter som gir komplett prosesskontroll av RAW-bilder. DPP inneholder også kamerafunksjoner som Dust Delete Data (fjerning av støv) og bildestiler. Kameraet leveres i tillegg med EOS Capture, ImageBrowser/ZoomBrowser og Photostitch, pluss 100MB plass på CANON iMAGE GATEWAY - Canons online-service for lagring og deling av bilder.

Teknologiske forklaringer

Bildestiler
Forhåndsdefinerte bildestiler forenkler den innbygde kontrollen over bildekvaliteten. Bildekvaliteten kan sammenlignes med ulike filmtyper ? hver enkelt har en egen fargekarakteristikk. Du kan styre skarphet, kontrast, fargetone og metning innen hver forhåndsinnstilling. Kameraets standardinnstilling fra fabrikken gir JPEG-bilder uten ytterligere menyinnstillinger. Hvis du bruker de forhåndsdefinerte bildestilene på et RAW-bilde, reduseres ikke kvaliteten, og du kan bruke Canons Digital Photo Professional-program til å etterbehandle bildet.

De seks forhåndsinnstillingene inkluderer: Standard, som gir skarpe og levende bilder som ikke krever etterbehandling; Portrett for optimalisert fargetone og fargemetning samt redusert skarphet for pene hudtoner; Landskap som gir klarere grønn- og blåfarger med større skarphet og tydelige konturer for fjell, trær og bygninger; Nøytral som er ideell til etterbehandling; Tilpasset som tilpasser fargen til motivfargen ved fotografering med fargetemperatur på 5200 K, og til slutt Sort-hvitt som er beregnet på sort-hvitt-fotografering med en rekke filtereffekter (gul, oransje, rød og grønn) og toneeffekter (sepia, blå, fiolett og grønn). Den egendefinerte forhåndsinnstillingen kan brukes til å lagre opptil tre egendefinerte forhåndsinnstillinger, eller til å lagre forhåndsinnstillinger som er tilgjengelige for nedlasting fra Canons nettsted.

DIGIC II
DIGIC II brukes nå i hele EOS-serien, og er en spesialbygget, dedikert bildeprosessor som utfører de ultraraske beregningene som kreves for å oppnå eksepsjonelt presis fargegjengivelse i sanntid. Canons andregenerasjons bildeprosessor, DIGIC II, kan dermed utføre oppgaver for, og erstatte en rekke andre separate prosessorenheter ? noe som sparer tid, plass og strøm.
Canon har utviklet en prosessor som er så rask at den kan lese, behandle, komprimere og skrive bildedata tilbake til bufferen, raskt nok til å holde bufferen ren for lengre bildeserier. Dessuten kan hvert enkelt bilde behandles med de komplekse algoritmene som kreves for suveren bildekvalitet.

CMOS
Canons prisbelønte CMOS-teknologi er et av selskapets fremste konkurransefortrinn. Med støyreduksjonskrets på hvert pikselpunkt tar man tilnærmet støyfrie bilder. Sammenlignet med CCD-teknologien hjelper Canons CMOS-sensorer også til med å optimere batteribruken.
CCD-sensorer bruker et ?bucket relay?-system til å overføre hver piksels akkumulerte elektriske ladning til en tilsvarende overføringskanal. Hver enkelt piksel blir overført til en forsterker i sensorens utkant. Prosessen er tidkrevende og trekker betydelig strøm.
Til sammenligning håndteres signalkonverteringen i Canons CMOS-sensorer av en forsterker ved hver piksel. Unødvendige ladeoverføringer elimineres, og signalhastigheten til bildeprosessoren økes kraftig. Støynivået og strømforbruket reduseres og potensialet for hurtigere bildeopptak økes.

Programmet Digital Photo Professional
Programmet Digital Photo Professional gir rask og tapsfri behandling av RAW-bilder. Programmet byr på visning i sanntid og umiddelbar oppdatering av endringer og justeringer, samt et rikt utvalg av funksjoner for behandling av RAW - blant annet kontroll over variabler som hvitbalanse, dynamisk område, eksponeringskompensasjon og fargetone. Bilder på kameraet kan tas opp i sRGB eller Adobe RGB-fargerom, og Digital Photo Professional støtter fargerommene sRGB, Adobe RGB og Wide Gamut RGB fargerom. En ICC-fargeprofil (International Colour Consortium) blir automatisk lagt til RAW-bilder som er konvertert til TIFF eller JPEG formater. På den måten blir bildene vist med virkelighetstro farger i et hvert program som støtter ICC-profiler, som for eksempel Adobe Photoshop. Et sett med bildejusteringer kan lagres som en oppskrift og brukes på flere bilder samtidig, noe som øker effektiviteten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar