Olympus µ 740 og µ 750

Med µ 740 og µ 750 presenterer Olympus det neste nivå innen stilig design, kompakt uforming og digital fotografering som ikke aksepterer begrensninger. Modellene er utstyrt med 5x optisk zoom som trekker de fjern motiv anda nærmere, og kameraene har egenskaper som gir brukere forbløffende eksponeringsmuligheter. Til tross for at optikken har fått større zoomområde, har ikke dette resultert i økning av kameraenes størrelse. Begge disse modellene med 7.1 millioner piksler har en slank, ultrakompakt design, de er utført i metall og er værbestandige - hvilket er varemerke for µ serien.

Pressemelding fra Olympus Norge AS:

µ 750 kan skryte av nok en ekstraordinær innovasjon da det er utstyrt med dobbel bildestabilisering for den ultimative beskyttelse mot uønsket bildeuskarphet. En mekanisk bildestabilisator kompenserer for kamerarystelser ved presis mekanisk justering av CCD brikkens posisjonering. Samtidig vil høy ISO verdi (også inkludert i µ 740) gi ytterligere beskyttelse mot uskarphet. For eksakt eksponering i dårlig lysforhold, er kameraene utstyrt med BrightCapture Teknologi, og for første gang benyttes BrightCapture fordelene under opptak i video innstilling.

Skjønnhet med store muskler
Disse kompakte kameramodellene har kamerahus i metall med allværsegenskap* og kan benyttes i både regn eller solskinn. De leveres i attraktive farger ? µ 740 i Månelys sølv, Skumrings blå og Solnedgang rød eller Stjerne sølv og Midnatt sort når det gjelder µ 750. Den elegante kileformen gjør modellene til en fryd for øyet, og 7.1 millioner piksler gir knivskarpe bilder som kan vises på den 6.4cm store LCD skjermen

Utstyrt med et 5x, 1:3.3-5.0 zoom objektiv (tilsvarende 36-180mm på et 35mm kamera), kan fotografen glede seg over eksponeringsfleksibilitet som ikke var mulig tidligere for kameraer i denne kategorien. Motivene langt unna kan nå trekkes mye nærmere ? Olympus har konstruert et objektiv med stort zoomområde som ikke har ført til økning av fysiske dimensjoner på kamerahuset

For at eksponeringer skal oppnå den skarphet de fortjener, har µ 750 innebygd en dobbel bildestabilisering. Dette innebefatter en ny mekanisk bildestabilisator som hjelper til med å unngå uskarpe bilder som følge av kamerarystelser. En innebygget gyrosensor måler kameraets rystelser og justerer CCD i henhold til dette. I tillegg benyttes (som på µ 740) høy ISO-verdi for ytterligere å redusere sannsynligheten for bildeuskarphet.

Bedre fotografering i dårlig lysforhold
Takket være BrightCapture Teknologi er søking og eksponering under dårlig lysforhold ikke lenger et sjansespill. Den 6.4cm store LCD skjermen med høy kontrast og 215.000 piksler, er ca 4x mer lyssterk enn normale LCD skjermer, og å se søkerbildet har blitt mye lettere.

BrightCapture Teknologi blir også benyttet for å forbedre eksponeringsmulighetene under vanskelige lysforhold ? uten at vi må benytte blitzen. Dette gjør det mulig å gjengi den rette atmosfæren under en middag med stearinlys, selskaper innendørs eller nattmotiver. Selv med en maksimal ISO Verdi på 1600, er det mulig for fotografen å benytte 7.1 millioner pikslers oppløsning. Det er ikke bare stillbilder som kan trekke fordeler av hva BrightCapture Teknologi tilbyr. Nå kan alt det morsomme som kan skje om kvelden eller natten gjengis mer realistisk og enkelt fordi denne teknologien også kan benyttes i video innstilling.

Handling par excellence
Med sin lette vekt og utpregede ergonomiske utforming, passer µ 740 og µ 750 som en hanske i hånden. For at all type fotografering skal være like enkelt som i Auto innstilling, er kameraene utstyrt med 23 forhåndsinnstilte sceneinnstillinger (inkludert Portrett, Landskap og Sport) som dekker omtrent alt som en fotosituasjon kan by på av utfordringer.

I tillegg til at betjeningen stort sett er intuitiv, hjelper en innebygget Guide funksjon brukeren i de situasjoner han er usikker. De forskjellige kamerafunksjoner, inklusiv menyvalg og sceneinnstillinger, blir forklart direkte på kameraets LCD skjerm. På denne måten vil fotografer være I stand til å få det maksimale ut av sitt kamera uansett hvor de måtte være uten å være i nærheten av bruksanvisningen. Olympus bryter i tillegg ned språkbarrieren.

Meny, Guide Funksjon, brukermanual og software er tilgjengelig på 25 europeiske språk. Dette gjør kameraene komplett forståelige i 39 europeiske land ? en fordel som Olympus er alene om ? så det er lett for enhver å betjene disse modellene uansett morsmål.

Bilde og videodata samles enten på internminne eller på xD-Picture Cards. For at gleden ved fotografering ikke skal avbrytes for ofte på grunn av batterilading, leveres modellene med høytytendeLI-42B lithium-ion batteri og lader.

Tilhengere av undervannsfotografering, trenger heller ikke å føle seg skuffet. Undervannshuset PT-034 gjør det mulig å ta kameraet ned til 40m eksponeringsdybde.

Olympus µ 740 og µ 750 er det ideelle valg for de som ikke vil akseptere begrensninger. Stilig design, stor zoom, BrightCapture Teknologi, ergonomisk betjening, høy bildekvalitet pluss mekanisk bildestabilisering for µ 750 vedkommende, er en kombinasjon som er vanskelig å konkurrere med. Begge kameraene vil være på markedet i september 2006.

Olympus µ 740 and µ 750 ? hovedegenskaper:
 • ? 7.1 millioner piksler
 • ? Værbestandig* kamerahus i (Farger: Månelys Sølv, Skumrings Blå og Solnedgang Rød (µ 740) / Stjerne Sølv og Midnatt Blå (µ 750))
 • 5x optisk zoom (tilsv. 36-180mm) 1:3.3-5.0
 • Mekanisk bildestabilisator (µ 750)
 • 6.4cm /2.5? LCD (med 215,000 piksler)
 • BrightCapture Teknologi for bedre fotografering i dårlig lysforhold (kan også benyttes i videoopptak med lyd (320x240 piksler v. 15b/s))
 • 23 scene innstillinger (inkl. Strand&Snø, Solnedgang, Fyrverkeri) og Auto
 • Guide Funksjon
 • Internminne pluss xD-Picture Card spalte
 • Flerspråklig meny med 10 språk pluss mulighet til å laste ned ytterligere 15 språk fra Internet (tysk, engelsk, fransk, spansk, italiensk, russisk, dansk, hollandsk, polisk, tsjekkisk)
 • Leveres med Olympus Master Software og LI-42B
 • Undervannshus (PT-034) er tilgjengelig
  * værbestandig i henhold til IEC standard publikasjon 529 IPX4

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar