Fujifilm FinePix F30

FinePix F30 er oppfølgeren til suksessmodellene F10 og F11, men FinePix F30 er en helt ny konstruksjon med en rekke nyvinninger. Verd å merke seg er den 1/1,7" Super CCD HR bildebrikken med enda bedre egenskaper ved høye ISO-verdier, opp til ISO 3200.

Hederlig oppløsning med 6,3 megapiksler, 3x zoom med 36 mm vidvinkel, 2,5" LCD-skjerm med 230.000 bildepunkter, programmert automatisk eksponering med 15 motivprogrammer pluss lukker- og blenderprioritet.

Digit.no har testet Fujifilm FinePix F30

Utformingen og funksjonen til betjeningsorganene er eksemplarisk for et minikamera, med god plass mellom knappene og behagelig trykkpunkt. USB-kontakten er tilpasset den raskeste standarden USB 2.0 High Speed og kameraet har også audio/video-utgang og kontakt for nettadapter, beskyttet av et rimelig solid deksel i mykplast. Den oppladbare batteripakken har hele 1800 mAh kapasitet, den kan ikke legges inn feil vei og rekker til utrolige 500 bilder. Kortspalten for xD-Picture Card minnekort er plassert ved siden av og dekselt er av normalt god kvalitet med god åpningsvinkel. Stativfestet er i plast og hullet er ikke helt sentrert med objektivet, uten at det har noen betydning i praksis.
/../
F30 har en enda lysfølsommere autofokus enn forgjengerne F10 og F11, med samme fler-punkts automatisk analyse, som også er blitt enda litt raskere. Det er ikke mulig å velge fokuspunkt manuelt og manuell fokus er ikke mulig, men F30 har en opsjon for kontinuerlig AF for motiver i bevegelse. Som fokushjelp i svak belysning har Fujifilm tviklet en usedvanlig kraftig og effektiv AF-lampe med over 5 m. rekkevidde. F30 har 15 automatiske motivprogrammer, normalprogram med mulighet for manuell overstyring, samt halvautomtikk med lukker- eller blenderprioritert eksponering. Eksponeringskompensasjon er naturligvis også mulig, men histogram mangler, uten at jeg legger særlig vekt på det i et amatørkamera som F30. Auto, manuell og låsbar hvitbalanse gir tilstrekkelig utvalg, men alternative eksponeringer eller hvitbalanser, finnes ikke. F30 har ellers tre lysmålingsmetoder (evaluerende, gjennomsnittsmåling og punktmåling).
/../
LCD-skjermen har fått topp detaljrikdom med 230.000 bildepunkter, justerbar lysstyrke og knapp for øyeblikkelig maksimal lysstyrke. Tre bilders serieopptak med 2,2 b/s eller fortløpende serie med 0,6 b/s imponerer de færreste, men VGA video med lyd og 30 b/s er helt i toppklasse. Derimot er det dårlig med bare 4,5x bildeforstørring ved avspilling, likeledes 12-timers urverk (AM/PM), selv om det byr på to tidssoner (hjemme/borte).Atter en gang har Fujifilm utviklet et minikamera med imponerende kvaliteter. Forgjengeren FinePix F10 motok omtrent det som fantes av utmerkelser, bl.a. kåret til "Årets kompaktkamera 2005" av både DIWA Awards og EISA Awards. Det vil forundre meg om ikke F30 oppnår samme heder for 2006. Hittil er F30 utvilsomt det minikameraet som leverer den beste bildekvaliteten ved høye ISO-verdier og det bidrar i tillegg til å gjøre kameraet mer anvendelig under dårlige lysforhold, for motiver i bevegelse og for blitzopptak på lange avstander. Er du en amatørfotograf som vil ha et lite, hendig og solid kamera som dekker de aller fleste familiære situasjoner, er jeg temmelig sikker på at Fujifilm FinePix F30 vil dekke dine behov på en høyst tilfredsstillende måte.


Digit.no :: Fujifilm FinePix F30.

Kommentarer