Olympus E-330

Olympus E-330 ligner på forgjengeren E-300, begge kameraene er bygget på en metallramme og med plast i mesteparten av kamerahuset. Det felles kjennetegnet er at pentaprismet som finnes på andre speilreflekskamera er erstattet med et system av speil (porroprisme).

Dersom E-330 vurderes som et vanlig speilrefleks finnes det bedre alternativ. Både Olympus eget E-500, samt Nikon og Canons modeller i samme prisklasse er rimeligere. Det er først når man tar den unike Live View funksjonen med i betraktningen at E-330 blir interessant.

Akam.no har testet Olympus E-330 og konkluderer slik:

Vil man ha speilrefleks og mulighet for søkerbildet på skjermen er E-330 eneste alternativ. At skjermen også er vridbar ser vi som en stor fordel, mens løsningen med tre modus avhengig av om man skal bruke søker eller LCD-skjerm er kronglete.

  • Velger man å bruke optisk søker fungerer E-330 som et vanlig speilrefleks.
  • Mode A viser søkerbildet på LCD-skjermen ved hjelp av en bildesensor plassert bak et halvgjennomskinelig speil i søkeren. Utløserforsinkelse og autofokus fungerer som normalt. 92% av bildet vises på skjermen.
  • Mode B gir best søkerbilde (på LCD-skjermen) og viser 100% av det som kommer med på bildet. Det er lang utløserforsinkelse så det er kun egnet til stillestående motiver. Manuell fokus med forstørret bilde er mulig. Man kan få autofokus ved å trykke på AEL-knappen.
Olympus E-330 var et interessant bekjentskap. Live View eller tilsvarende funksjonalitet står helt klart på ønskelisten når jeg en gang skal oppgradere mitt speilreflekskamera. Det som også er sikkert er at det må fungere bedre før det blir en virkelig anvendelig funksjon. Blant annet bør den optiske søkeren bli bedre.

Skal du handle i dag blir spørsmålet hvor viktig Live View er for deg. Kan du leve med en mørk søker og litt kronglete bytte av modus har E-330 en løsning som fungerer.


Akam.no - Test av Olympus E-330

Kommentarer