Lag proffe videopresentasjoner

Det er kanskje en overdrivelse å påstå at man kan konkurrere med NRK og TV2 ved hjelp av en enkel PC-løsning og et videokamera.

Likevel, Visual Communicator 2 kan være veien til mer profesjonelle videofremvisninger. Med dette verktøyet kan du i alle fall lage videoinnslag mye raskere enn med tradisjonell videoredigering.

Visual Communicator 2-pakken består av selve programvaren samt en liten mikrofon av typen "mygg" til å feste på skjortekraven og en grønn plastduk. Grønn plastduk? Ja, selv om det er første gang jeg har funnet noe slikt i en programpakke, er grønn duk et logisk ? og nødvendig ? tilbehør i et profesjonelt videostudio.

Visual Communicator 2 Studio leveres bl.a. med mikrofon og grønn plastduk for avanserte bakgrunnseffekter. Kamera må man holde selv. Alt fra Web-kamera via DV-kamera i forbrukerklassen til profesjonelt videokamera kan benyttes. (Klikk for større bilde)

Poenget er å få kontoret ditt til å se ut som alt annet enn et kontor i videopresentasjonen. Kanskje du vil at det skal se ut som om du står og snakker utenfor bedriften din en vakker sommerdag med sol og blå himmel? Hvordan skal du få til det når videoinnslaget skal produseres en kald, mørk og trist februardag?

På PCen legger du inn et fint digitalfoto av bedriften tatt sist sommer. Så gjør du videoopptaket, med deg selv i forgrunnen og den grønne duken i bakgrunnen. Programmet benytter den såkalte chromakey-funksjonen til å erstatte alt grønt i videobildet med digitalbildet av bedriften. Bakgrunnen blir altså erstattet av annet digitalt innehold, fullt kontrollerbart av den som styrer programmet, det vil si av deg.


PC World Norge | Tester | Lag proffe videovisninger selv.

Kommentarer