Nikon Coolpix S5 og S6

Nikon Coolpic S5 og S6 er bare 18 mm på det smaleste, med 6 Mp oppløsning og et 3x zoom-objektiv med brennvidder tilsvarende 35-105 mm.

S5 får en 2,5" LCD-skjerm og en pris i underkant av 3.600 kroner, mens Coolpix S6 får både 3" LCD-skjerm og WiFi. S6 får en pris rundt 4.000 kroner.

Begge kameraene er ventet på markedet i slutten av mars.

Pressemelding fra Nikon Norge:
COOLPIX S5 og S6 er elegante og moderne, men flott design har ikke utover teknologien. COOLPIX S6 har en tre tommer stor LCD-skjerm, og begge modeller har bedre lyd, automatisk bildebehandling, rask oppstart og nye knapper for enklere bruk. Alt dette og mye annet er pakket inn i et kamerahus som bare veier henholdsvis 135 og 140 gram, og som er under 18 mm slankt på det tynneste punktet.

Både COOLPIX S5 og S6 har en oppløsning på 6 effektive megapiksler som holder bildene skarpe selv ved betydelig forstørrelse. Begge har 3x Zoom-Nikkor ED-objektiv av høy kvalitet med et intervall på 35?105 mm (tilsvarer 35 mm) som lar fotografen zoome ut for å ta bilde av vakre landskap og inn for å ta portretter på nært hold og nærbilder på avstander helt ned til 4 cm.

Blant brukervennlige funksjoner kan vi nevne egen knapp for portrettopptak, og Nikons Pictmotion, som lar brukeren sette sammen en lysbildefremvisning og legge til musikk og stil i en personlig presentasjon som kan vises direkte på LCD-skjermen, som har en forbløffende visningsvinkel og forbedret oppløsning på 230 000 piksler. Kameraene kan også rotere et loddrett bilde automatisk under avspilling slik at det vises vannrett.

COOLPIX S6 har innebygd Wi-Fi-funksjonalitet som støtter IEEE 802.11b/g lokalnettverk. Det gjør det mulig å sende bilder trådløst til en datamaskin så snart de er tatt, eller sende alle bilder på et minnekort samtidig. Brukerne kan også skrive ut bilder trådløst på PictBridge- og ImageLink-kompatible skrivere ved hjelp av det trådløse skriveradapteret PD-10 (ekstrautstyr).

Som med alle Nikon COOLPIX-kameraer kan bildene forbedres i kameraet ved hjelp av tre nyskapende Nikon-funksjoner: Ansiktsfokus registrerer ansikter for å oppnå skarpt fokus på disse, uansett hvor de er plassert i bildet. Reduksjon av rød øyerefleks håndterer denne irriterende effekten ved hjelp av automatisk kompensasjon, noe som gir portretter med bedre og mer naturlig utseende under dårlige lysforhold. Nikons unike D-Lighting-funksjon, som er tilgjengelig i avspillingsmodus, forbedrer undereksponerte bilder eller bilder som er tatt i for sterkt motlys ved å lage en kopi av bildet med lys og detaljer tilføyd der det er nødvendig, mens de veleksponerte delene beholdes intakt. Alle disse tre nøkkelfunksjonene er tilgjengelige direkte fra den nye portrettknappen øverst på COOLPIX S5 og S6.

Begge kamera har en ny dreibar multivelger som gjør det mulig å bla raskt gjennom inntil 10 bilder i sekundet, og en rekke knapper som ytterligere forenkler bruken. Brukerne kan velge funksjoner etter navn eller ikon, og alle menyer og ikoner har fått forbedret utseende. Ved å velge 1 av 15 motivtyper, hvorav 4 med komposisjonshjelp, kan brukere av COOLPIX S5 og S6 oppnå tilfredsstillende resultater ved å la kameraet velge optimale innstillinger automatisk.

Tre filmtyper med lyd er også tilgjengelige, for opptak ved inntil 30 bilder per sekund. Begge kameraene har også en funksjon for opptak med tidsforkortelse som kan brukes til å skape dramatiske resultater av handling i sakte bevegelse, for eksempel opptak av blomstring eller skyer som farer over himmelen.

Med COOLPIX S5 og S6 går det raskt å søke etter lagrede bilder, takket være en kalenderfunksjon som automatisk sorterer bilder etter datoen de ble tatt. Med COOL-STATION MV-14 og MV-15, som er inkludert med henholdsvis COOLPIX S5 og S6, kan du lade batteriene mens de er i kameraet. COOLPIX S5 og S6 har også USB-tilkobling og kan til og med kobles direkte til TV-apparatet.

Nikons gratis program PictureProject og det brukervennlige Wireless Camera Setup Utility, som har en enkel veiviser for å konfigurere kameraet for trådløs bruk, er også inkludert med COOLPIX S5 og S6. Det fine med PictureProject er at det blir svært enkelt å redigere, organisere og dele bilder, samtidig som en rekke tilgjengelige plugin-moduler gir deg muligheten til å utvide funksjonaliteten etter eget ønske.

COOLPIX S5 er tilgjengelig i slutten av februar i fargene klar sølv og klar blått, mens S6 er tilgjengelig i slutten av mars i tre farger: klar sølv, matt svart og klar grå.

Kommentarer