Digital IXUS 800 IS

Digital IXUS 800 IS blir en toppmodell IXUS-serien med 6,0 megapikslers, 4x optisk zoomobjektiv og Canons optiske bildestabilisatorteknologi (IS), alt i et tynt kamerahus.

Små, lette kamerahus er mer sårbare for kamerarystelse, spesielt i situasjoner med lav belysning. For å reduserer uklarhet som skyldes kamerarystelser bruker Digital Ixus 800 IS den samme optiske bildestabilisatorteknologien som finnes i alle Canons profesjonelle EF-objektiver.

Anbefalt utsalgspris inkl.mva 4.699,- med salgsstart er april 2006.

Pressemelding fra Canon Norge AS:
Et eksklusivt, strømlinjeformet design omgir en rekke avanserte funksjoner og opptaksinnstillinger som tilfredsstiller den mest krevende fotograf:
 • ISO 800 og optisk IS for innendørsfotografering uten blits
 • Canons DIGIC II bildeprosessor, iSAPS og 9-punkts AiAF (*1)
 • 2,5" LCD-skjerm med vid betraktningsvinkel
 • 16 opptaksprogrammer
 • Mine farger fotoeffekter
 • Opptak i ekte 16:9-bredformat
 • VGA-film med 30 bilder/sek
4x optisk zoom med bildestabilisator
Mindre og lettere kamerahus er mer sårbare for kamerarystelser ved håndholdt fotografering ? spesielt i situasjoner med lav belysning. For å reduserer uklarhet som skyldes kamerarystelser bruker Digital IXUS 800 IS den samme optiske bildestabilisatorteknologien som finnes i alle Canons profesjonelle EF-objektiver. IS gir skarpere bilder uten blits fordi fotografen kan ta bilder med lukkehastigheter på opptil 3 trinn langsommere. Det gir også stødigere makroopptak ved bruk av kameraets 2 cm makromodus. For å inkorporere teknologien i et så kompakt hus, ble en helt ny IS-prosessorbrikke utviklet av Canons ingeniørteam. Den nye chipen kontrollerer linseelementenes bevegelse (opptil 4000 signaler per sekund registreres) og leverer raske, presise rystelseskorreksjoner som bidrar til lavere strømforbruk.

Kameraets 4x optisk zoomobjektiv består av Ultra-High Refractive Index Aspherical (UA)-linseelementer som gir en brennvidde på 35-140 mm (tilsvarende 35mm) og sikrer den tynne profilen. Kameraet har real-image optisk søker til tross for det kompakte formatet. Dette gjør det lett å komponere bilder uten LCD-skjermen, og utvider batterikapasiteten til 240 bilder (*2).

Økt ISO-hastighet
Digital IXUS 800 IS har ISO 800 for å gi mulighet til å ta bilder innendørs uten blits ? dette er ideelt ved lav belysning der man ikke ønsker eller det ikke er lov å bruke blits, som for eksempel i kirker eller på konserter. En ny High ISO Auto-innstilling gir automatisk eksponeringsinnstilling med høyere ISO-følsomhet. Da prioriteres høyere lukkerhastigheter for å unngå uklarheter som skyldes kamerarystelser eller objekter i bevegelse.

Nytt design
I tråd med statusen som en ny IXUS-klasse har Digital IXUS 800 IS et unikt design som skiller det fra forløperne. Som en videreføring av det kurvede designet som preget Digital IXUS 750, fremheves kameraets elegante konturer med et lekkert, trefarget design ? ?ismetall-sølv? og ?måneskinn-sølv?- kombinert med ibenholtsorte kontraster rundt LCD-skjermen. Designer Kosei Takahashi har kalt konseptet ?Strømlinjer og kurver?, som en henvisning til de elliptiske kurvene i hver farge og de klare, strømlinjeformede linjene som samler og forener hver enkelt del.

En stor 2,5" LCD-skjerm på baksiden har vid betraktningsvinkel slik at fotografen kan studere bildene sammen med vennegjengen. En valgbar rutenettvisning gir enkel bildekomponering, og Night Display øker synligheten i mørket. Kameraets programhjul er senket ned i kamerahuset og gir et godt grep.

Kreativ fotografering
Canons Mine farger-effekt kan nå påføres bilder både før og etter fotografering, og brukeren får flere muligheter til å lage egne kreasjoner uten å koble kameraet til PC. Digital IXUS 800 IS har 16 opptaksprogrammer, inkludert manuell modus. Forhåndsinnstilte scene-programmer, inkludert et undervannsprogram for fotografering under vann med vanntett kamerahus (tilleggsutstyr), er nyttige ved vanskelige lysforhold. Med Fargevariasjon- og Fargebytte-programmene, kan både bilder og film påføres dramatisk fargeeffekt.
En ny opptaksinnstilling med i bredformat (2816 x 1584 opptakspiksler) gir mulighet for stillbildefotografering med ekte 16:9-format ? perfekt for visning av bilder på bredskjerm-TV eller utskrift av panoramabilder på SELPHY CP kompakte fotoskrivere (*3).

Kameraets kraftige filmfunksjon gir mulighet for opptak av VGA-film med 30 bilder per sekund og i en filstørrelse på opptil 1GB (*4). QVGA-kvaliteten med 60 bilder per sekund er ideell for opptak av objekter i rask bevegelse og senere visning i sakte kino, mens den praktiske Kompakt-innstillingen lagrer opptil 3 minutters filmer med lav oppløsning for enkel deling via e-post.

Utskrifter og andre nye funksjoner
En ny utskriftsmeny forenkler utskrift av flere bilder. Full PictBridge-støtte betyr at man kan skrive ut direkte til alle PictBridge-kompatible skrivere ? helt uten PC. Kameraets ID-foto- og filmutskrift er også tilgjengelig ved tilkobling til en SELPHY CP kompakt fotoskriver. Print/Share-knappen gir enkel utskriftsfunksjon og overføring til Windows- eller Mac-baserte systemer.

Programvare og CANON iMAGE GATEWAY
Digital IXUS 800 IS leveres med følgende Canon-programmer:
 • ZoomBrowser EX 5.6 (Windows), ImageBrowser 5.6 (Macintosh): for organisering og redigering av bilder, film og lysbildeshow.
 • PhotoStitch 3.1: for oppretting av panoramabilder fra flere bilder (Windows and Macintosh).
Programvarepakken inneholder også ArcSofts bildemanipuleringsprogram - PhotoStudio.
Programvarepakken støtter Windows 98 SE, Me, 2000 (SP4), XP (SP1/2) og Macintosh OS X v10.2-v10.4. Digital IXUS 800 IS støtter PTP for driverløs overføring til Windows XP og Macintosh OS X.
Alle som kjøper kameraet får tilbud om medlemskap i CANON iMAGE GATEWAY (*5), der medlemmene får 100MB med lagringsplass på Internett hvor de kan dele bilder og filmsekvenser med familie og venner.

Tilleggsutstyr
Vanntett kamerahus (WP-DC5) gir mulighet for fotografering ned til 40 meters dybde. Spesielt designede vekter (WW-DC1) gir kontroll med kameraets oppdrift. Blant annet tilleggsutstyr kan vi nevne:
 • High Power-blits HF-DC1
 • Myk veske (DCC-70)
 • Digital IXUS Metall- og skinnrem
 • Kompakt AC-strømadapter (ACK-DC30)
Kameraet er kompatibelt med MMC/SD-kort og leveres med et 16MB Canon-minnekort.

*1 Se Teknologiforklaringer
*2 Basert på CIPA-standarden og med batteri- og minnekortformat som følger med kameraet.
*3 Krever Papir- og blekksett KW-24IP og Papirmagasin i bredt format, PCW-CP100.
*4 Avhengig av minnekortets hastighet og kapasitet.
*5 CANON iMAGE GATEWAY er ikke tilgjengelig i alle europeiske land. Se www.cig.canon-europe.com for en liste over hvilke land som tilbyr tjenesten. Overføring av film krever nedlasting og installering av filmoverføringsprogram som alle medlemmer for tilgang til ved registrering på CANON iMAGE GATEWAY.

DIGIC II
Canons spesialbygde DIGIC II (DIGital Imaging Core) bildeprosessor styrer alle primære kamerafunksjoner for å oppnå maksimal effektivitet. Høyhastighets bildebehandling gir en enestående responsivitet, rask autofokus og utvidede serieopptaksmuligheter. Avanserte bildebehandlings-algoritmer gir suverene bildedetaljer og fargegjengivelse med presis hvitbalanse og minimal bildestøy. DIGIC II drives effektivt og gir forlenget batterilevetid.

iSAPS
iSAPS (Intelligent Scene Analysis based on Photographic Space) sørger for å optimalisere sentrale kamerainnstillinger automatisk før hvert bilde. Hver enkelt scene analyseres og sjekkes opp mot Photographic Space ? et stort internt ?bibliotek? med fotodata. Dermed kan kameraet justere innstillingene optimalt i forhold til motivet ? med autoeksponering, autofokus og auto hvitbalanse før bildet tas.

9-punkts AiAF
Canons 9-punkts AiAF (Artificial intelligence Auto Focus) skanner og bestemmer motiver automatisk ut fra ni fokusområder over hele bilderammen. Dermed er du sikret presist fokuserte bilder selv om objektene ikke befinner seg midt i bilderammen.

Optisk bildestabilisator
Canons bildestabilisator-teknologi bruker spesielle vibrasjonssensorer som motvirker kamerarystelser forårsaket av små håndbevegelser. Fotografen kan fotografere med lukkerhastigheter som er opptil tre trinn langsommere uten merkbare uklarheter. IS er spesielt nyttig ved lav belysning, ved full zoom og ved makrofotografering.

Ultra-High Refractive Index Aspherical (UA)-objektivteknologi
Canons UA-objektiv var verdens første asfæriske objektiv med glass med ultrahøy refraktiv indeks. Objektivet er laget av glass med en høyere refraktiv indeks enn andre asfæriske objektiver og gir en eksepsjonelt tynn og kompakt objektivenhet. Den asfæriske formen gir en suveren bildekvalitet og forhindrer bildefeilene som lett kan oppstå ved sfærisk objektivdesign.

Kommentarer