Digital IXUS 55 & 750

Canon komer med nyheter i bøtter og spann for tiden, men når det er sagt: Ikke alle modellene byr på de helt store endringene. Digital IXUS 55 og 750 kommer til erstatning for Digital IXUS 50 og 700, men det er stort sett LCD-skjermen som nå er 2,5" som er ny. Ellers er det meste som før.

Utdrag fra pressemelding fra Canon Norge AS:

Canon utvider Digital IXUS-serien med to nye, stilige modeller
Digital IXUS 750 er selve flaggskipet i Digital IXUS-serien og viderefører stilen og elegansen som Digital IXUS er kjent for. Det elegante, kurvede designet er fremdeles med og leveres i en lekker sølvfinish. Digital IXUS 55 har en ny vri på det kjente "boks med sirkel"-designet med et mønster som stråler ut fra objektivringen, og en finish i sølv på rustfritt stål.

Funksjonaliteten bak de nye Digital IXUS-modellene er som vanlig like imponerende som kameraenes design. Begge kameramodellene kan skilte med DIGIC II-prosessor og stor LCD-skjerm på 2,5". Digital IXUS 750 har 7,1 megapiksler, mens Digital IXUS 55 har 5,0 megapiksler, og begge modellene leveres med 3x optisk zoom.

Stilerklæring
Ethvert Canon Digital IXUS-kamera står for stil, og Digital IXUS 750 og Digital IXUS 55 er ingen unntak. Digital IXUS 750 har et kurvet kamerahus i helmetall med elegante linjer og følelsen av velkjent IXUS-luksus. Designerne bak Digital IXUS har gjort en vri på det kjente "boks med sirkel"-designet og tatt konseptet et steg videre med å legge til en strålende ring rundt objektivet for å skape en spennende effekt.

Stor LCD med stor visningsvinkel
Begge kameraene har stor LCD-skjerm på 2,5", men har likevel beholdt alle nødvendige kontroller og et smalt, elegant design. LCD-skjermens store visningsvinkel gjør det enkelt å vise, samt dele bilder og video ved avspilling. Med den store LCD-skjermen er det også enklere for brukerne å komponere bilder og vise menyene. Skjermen har også belysning som kan justeres i femten nivåer. Med de nye funksjonene for lysbildefremvisning kan du vise bilder med stilige, moderne overgangseffekter som du legger til i kameraet. Resultatet er imponerende lysbildefremvisninger med minimal brukerinnsats.

UA-elementer og megapiksler
Digital IXUS 750 har 7,1 megapiksler som gir detaljerte fotoutskrifter i opptil A2-format, mens Digital IXUS 55 har 5,0 megapiksler for utskrifter med høy kvalitet i opptil A3-format. Objektivet på Digital IXUS 750 har 7 elementer i 5 grupper, mens objektivet på Digital IXUS 55 har 6 elementer i 5 grupper. Objektivet på begge modellene inneholder to UA-elementer (asfæriske linse med ultrahøy brytningsindeks) som gir naturtro farger og skarpe bilder med høy kontrast.

DIGIC II-prosessor
Begge de nye Digital IXUS-modellene har DIGIC II ? Canons anerkjente prosessor som gir bedre kameraytelse og bilder med suveren oppløsning og fargekvalitet. Med 9-punkts AiAF fokuserer kameraene automatisk på motivet selv om motivet ikke er i sentrum. iSAPS-teknologi analyserer motivet og tilpasser innstillingene for at resultatet skal blir best mulig. Du kan velge tre ulike metoder for eksponeringskontroll ? evaluerende, sentrumsvektet og spotmåling, og du kan sette ISO til Auto, 50, 100, 200 eller 400. Digital IXUS 750 og Digital IXUS 55 har også USB 2.0 Hi-Speed-grensesnitt som gir raske bildeoverføringer.

Opptaksinnstillinger og spesialeffekter
Med henholdsvis 15 og 14 ulike opptaksinnstillinger dekker Digital IXUS 750 og Digital IXUS 55 en rekke fotosituasjoner. Du kan velge auto, manuell, portrett, landskap og night snapshot eller spesielle scene-programmer, for eksempel en innstilling for undervannsfotografering med et undervannshus som tilleggsutstyr (WP-DC80 på Digital IXUS 750 og AW-DC50 på Digital IXUS 55).

Undervannsinnstillingen justerer hvitbalansen spesielt for undervannsbilder, slik at du får mest mulig autentiske farger og minst mulig blåstikk.

Mine farger gir deg mulighet til å utforske de kreative sidene ved digitalfotografering. Du kan angi foretrukket fargebalanse ved å bruke innebygde spesialeffekter som bytt farge eller egendefinert farge, og se resultatet på LCD-skjermen før du fotograferer stillbilder eller video. Dette er effekter som man tidligere måtte bruke PC og dataprogrammer for å oppnå.

Intelligent retningssensor
Digital IXUS 750 og Digital IXUS 55 har intelligent retningssensor som oppdager når du holder kameraet på høykant, og automatisk roterer bildene slik at de vises riktig under avspilling.

Du kan også velge å vise et rutenett på LCD-skjermen som gjør det enklere å holde kameraet vannrett i forhold til horisonten og få god bildekomposisjon.
Brukergrensesnittet inneholder også andre funksjoner som er lagt til eller forbedret, inkludert en ny tidssonevisning som lar deg angi tidssonen for landet du fotograferer i. Kameraene har også skjermbilder med animasjon og forbedret varsling om kamerarystelse. Kameramenyen er tilgjengelig på 22 ulike språk.

Mer enn bare bilder
Digital IXUS 750 og Digital IXUS 55 kan spille inn VGA-video med høy kvalitet, og brukeren velger VGA eller QVGA med 30 eller 15 bilder i sekundet. Du kan spille inn opptil 1 GB eller 60 minutter med video, og det er også mulig å ta opp med rask bildefrekvens på 60 bilder i sekundet for avspilling i sakte film. Du kan bruke digital zoom mens du filmer og spesialeffekter ved hjelp av Mine farger. Kameraene har også et komprimert format, QQVGA (160 x 120 / 15 bilder/sek), som er designet for å gjøre deling av video via e-post så enkelt som mulig.

Fotoutskrift
Når kameraene brukes med Canons nye kompakte fotoskriver, SELPHY CP710, og farge- og papirsettet (KP-108IP), får du utskrifter til kun 3,33 kroner per stykk . Bruker du en kompakt fotoskriver i SELPHY-serien, kan du også skrive ut praktiske ID-bilder og videoutskrifter.
Kobler du til en skriver i den siste serien med PictBridge-kompatible PIXMA-skrivere (som også lanseres i dag), kan du forbedre bildet ved hjelp av en funksjon for fjerning av støy, en Vivid Photo-funksjon eller den nye funksjonen for ansiktsfremheving .

Du kan også skrive ut bilder helt uten PC ved hjelp av Print/Share-knappen som også fungerer som en praktisk overføringsknapp for Windows XP og Mac OS X.

Omfattende programvarepakke
Digital IXUS 750 og Digital IXUS 55 leveres med følgende Canon-programvare:
? ZoomBrowser EX 5.5, PhotoRecord 2.2 (Windows), ImageBrowser 5.5 (Macintosh) for enkel overføring, lagring og fremhenting av bilder samt behandling av bildelayout og -utskrift.
? PhotoStitch 3.1 (Windows og Macintosh) til oppretting av flotte panorambilder.
? Movie Edit Task til redigering og forbedring av video.
Bildebehandlingsprogrammet PhotoStudio fra ArcSoft er også inkludert.

De som kjøper Digital IXUS 750 eller Digital IXUS 55, er berettiget til medlemskap på CANON iMAGE GATEWAY , der de kan laste opp bilder og tilpasse kamerainnstillingene.

De medfølgende programmene støtter Windows 98 (SE), ME, 2000 (SP4), XP (SP1/3) og Macintosh OS X v10.2-v10.3, og begge kameraene støtter PTP for driverløs overføring til Windows XP eller Macintosh OS X.

Tilbehør
Digital IXUS 750 kan utvides med et undervannshus (WP-DC80) og en strømadapter ACK900 som tilleggsutstyr. Tilbehøret til Digital IXUS 55 omfatter et undervannshus (AW-DC50) og et AC-strømadaptersett (ACK-DC10). Stilige, myke etuier som passer til kameraenes design, er også tilgjengelige (DCC-70 og SC-DC20 for Digital IXUS 750 og DCC-60 for Digital IXUS 55). Både Digital IXUS 750 og Digital IXUS 55 er kompatible med SD- og MMC-minnekort og leveres med Canon SD-minnekort på henholdsvis 32 og 16 MB.

IXUS 55 og IXUS 750 vil være i salg fra oktober og anbefalt utsalgspris inklusive mva blir:
IXUS 55 Kr. 3.799,00
IXUS 750 Kr. 4.699,00

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar