Canon PowerShot S80

PowerShot S80 får 8 megapixels, 2,5" LCD-skjerm og et 3,6x zoomobjektiv med 28 mm vidvinkel. Spesielt for S80 er at dette kameraet blir det første digitalkamera som kan ta opp video i XGA-oppløsning (1024x768), dog begrenset til 15 b/s.

Canon PowerShot S80 er ventet å koste 5.600 kroner.

Utdrag fra pressemelding fra Canon Norge AS:

Canon lanserer 8,0 megapikslers PowerShot S80 med nytt design
Canon lanserer i dag det nye flaggskipet i PowerShot S-serien ? PowerShot S80 med 8,0 megapiksler. Kameraets rikholdige utvalg av funksjoner omfatter et vidvinkel 28?100 mm f/2,8-5,3 (3,6x) optisk zoomobjektiv med Canons UA-linseteknologi, samme DIGIC II-prosessor som finnes i Canons serie med profesjonelle digitale speilreflekskameraer, og en stor LCD-skjerm på 2,5". Det kompakte kamerahuset, som er betydelig mindre enn på forgjengeren PowerShot S70, har en lekker og moderne finish.

PowerShot S80 er også det første digitale kompaktkameraet med multifunksjonshjul i EOS-stil. Det gir rask og enkel tilgang til meny- og opptaksfunksjoner og gjør det enklere å bla raskt gjennom bildene under avspilling. Kameraet har avanserte funksjoner som blant annet histogram i sanntid, FlexiZone AF/AE med fokuspunkt som kan flyttes fritt og manuell overstyring av autofokus, 21 opptaksinnstillinger, opptil 1 GB med video i XGA-kvalitet og et nytt og forbedret brukergrensesnitt med nydesignet programhjul med ny plassering.

Kvalitetskonstruksjon, kvalitetsoptikk
Elegante PowerShot S80 har fått nytt design med et solid kvalitetshus som er mer ergonomisk og kompakt ? ja, faktisk hele 8 % mindre enn på forgjengeren ? og det til tross for at kameraets ytelse er forbedret. Kameraets 28-100 mm f/2,8-5,3 (3,6x) optiske zoom har Canons avanserte UA-linseteknologi (asfæriske linse med ultrahøy brytningsindeks) som gir reell vidvinkelkapasitet uten å øke kamerastørrelsen. Med de nye vidvinkel- og telekonverterne som tilleggsutstyr, økes brennviddeområdet til cirka 22,4?200mm.

Kraften av 8,0 megapiksler og DIGIC II
Med en sensor på imponerende 8,0 megapiksler leverer S80 bilder som kan skrives ut i opptil A2-format, i tillegg til stor frihet ved beskjæring av bilder.

Kameraet har Canons avanserte bildeprosessor, DIGIG II, som gir et kamera med raskere respons og bedre bildekvalitet. Autofokusen er nå opptil 20 % raskere, og du har i tillegg mye større kontroll når du fotograferer i dårlig lys siden fokuseringsytelsen er forbedret med cirka 1 trinn. DIGIC II leverer 1,8 bilder per sekund i serieopptak og har 9-punkts AiAF for hurtig og presis fokusering selv når motivet ikke er i sentrum i av bildet. Med FlexiZone AF/AE flytter du fokuspunktet fritt i søkerens autofokusområde for å velge ønsket motiv, og eksponeringen justeres automatisk. Du kan også bruke helt manuell fokusering. Hi-Speed USB 2.0-kompatibilitet sørger for rask kommunikasjon og hurtig filoverføring til PC.

Høy kontroll og brukervennlighet
Selv om kameraet har blitt mindre, har det ikke gått på bekostning av brukervennligheten. Den nye, store LCD-skjermen på 2,5" har belysning som kan justeres til ett av 15 nivåer, og en Quick Bright-funksjon for fotografering i sollys. Et histogram som vises i sanntid på LCD-skjermen, gjør det enkelt å vurdere eksponeringen når du komponerer bildet. Et annet nyttig hjelpemiddel er rutenettvisningen som hjelper deg med komposisjonen av bildet og sørger for vannrette horisonter.

S80 har nydesignet brukergrensesnitt som gir raskere og mer intuitiv betjening. Med multifunksjonshjulet får du rask og enkel tilgang til meny- og opptaksfunksjoner, og du kan bla raskt gjennom bildene under avspilling. Multifunksjonshjulet har i tillegg fått en praktisk plassering, slik at det er enklere å se når du komponerer bilder. Kameraets snarveisfunksjon gir større fleksibilitet ved at Print/Share-knappen kan tilordnes en av de mange opptaksinnstillingene for stillbilder eller video.

Innstillinger, Mine farger og video
S80 har hele 21 opptaksprogrammer i tillegg til et helautomatisk program og andre kreative innstillinger du forventer å finne på et kamera i PowerShot S-serien, samt 9 nye spesielle scene-programmer. Scene-programmene som blant annet omfatter snø, portrett, undervanns og digital makro, sørger for enkel fotografering i en lang rekke opptakssituasjoner. Det finnes også en egendefinert innstilling du kan tilordne til dine egne foretrukne opptaksinnstillinger.

S80 har utvidede funksjoner for videoopptak og er markedets første med opptak i XGA-kvalitet med høy oppløsning (1024 x 768, 15 bilder/sek.) ? noe som er mulig takket være den hurtige DIGIC II-prosessoren. Du kan spille inn opptil 1 GB med video i XGA-format som er ideelt til visning på en PC- eller TV-skjerm. Du kan også ta opp video i VGA-kvalitet (30 / 15 bilder/sek.) med lyd, i QVGA-kvalitet (30 / 15 bilder/sek.) eller i et komprimert format som er velegnet til sending av videoklipp på 160 x 120 per e-post.

Stort utvalg av tilbehør
Det finnes et stort utvalg av tilbehør som utvider funksjonaliteten for S80, inkludert en ny telekonverter 2,0x (TC-DC10) og en ny vidvinkelkonverter 0,8x (WC-DC10).

Annet tilbehør omfatter:
  • Linseadapter LA-DC20
  • Vanntett undervannshus WP-DC1 ? lar deg bruke kameraet ned til 40 meter
  • High Power-blits HF-DC1
  • En ny og mer kompakt batterilader (CB-2LWE)
  • Praktisk bilbatterilader (CBC-NB2)
  • AC-strømadaptersett ACK-DC20 for tilkobling til strømnettet
Kameraet er kompatibelt med MMC- og SD-minnekort og leveres med et Canon SD-kort på 32 MB.

Avansert utskrift
Når kameraet brukes med Canons nye kompakte fotoskriver SELPHY CP710 og blekk- og papirsettet (KP-108IP), får du utskrifter til kun 3,33 kroner per utskrift. Skriver du ut på en kompakt fotoskriver i SELPHY-serien, kan du også skrive ut praktiske ID-bilder og videoutskrifter.
Bruker du kameraet med en av de PictBridge-kompatible skriverne i den nye PIXMA-serien, kan du dra nytte av bildeforbedringsfunksjoner for støyreduksjon, Vivid Photo, ansiktsfremheving og utskrift av opptaksinformasjon som lukkerhastighet, blenderåpning og opptaksinnstilling innenfor bilderammen .

Programvare
S80 leveres med en omfattende programvarepakke som inkluderer Canons visnings- og bildebehandlingsprogram ZoomBrowser EX 5.5 (Windows) og ImageBrowser 5.5 (Mac), PhotoRecord 2.2 for enkel utskrift og PhotoStitch 3.1 for oppretting av flotte panoramabilder. Bildebehandlingsprogrammet ArcSoft PhotoStudio følger også med.

De som kjøper PowerShot S80, er berettiget til medlemskap på CANON iMAGE GATEWAY som gir tilgang til 100 MB lagringsplass til deling av bilder på Internett.

Støttede operativsystem er Windows 98 (SE), ME, 2000 (SP4), XP (SP1/2) og Mac OS X v10.2-v10.3. Kameraet har også støtte for PTP for driverløs overføring til støttede Windows XP- eller Mac OS X-systemer.

PowerShot S80 vil være i salg fra oktober og anbefalt utsalgspris inklusive mva blir : Kr. 5.599,00

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar