EOS-1D Mark II N

Canon oppgraderer EOS-1D Mark II, og legger med det til en "N" i navnet. Ingen dramatiske nyheter, men en rekke mindre forbedringer som "Picture Styles" fargekontroll, lagring av RAW/JPEG til forskjellige minnekort, visning av valgt ISO i søkeren mm.

Utdrag av pressemelding fra Canon Norge AS:

Profesjonelle krav driver Canons nye EOS-1D Mark II N

Canon lanserer i dag EOS-1D Mark II N: en oppgradering av den prisvinnende EOS-1D Mark II. Kameraet har fortsatt 8,2 megapikslers ytelse med 8,5 bilder per sekund, men det oppgraderte kameraet har en utvidet buffer med 48 JPEG-bilder og 22 RAW-bilder. LCD-skjermen er forstørret fra 2,0? til 2,5?, og dobbel CF og SD-minnekortleser gir mulighet for separat RAW- og JPEG-opptak. Fargematrise- og parameterinnstillingene er erstattet av Canons nye Bildestilfunksjon ? 6 forhåndsinnstillinger som gir større kontroll over bildekvalitet og -behandling.

Bildekvaliteten er sikret med en APS-H (28,7 x 19,1 mm) CMOS-sensor og Canons avanserte DIGIC II-prosessor. EOS-1D Mark II N har også 45-punkts autofokus og oppstartstid på 0,2 sekunder. ISO-hastigheten på 100-1600 kan utvides til L:50 og H:3200.

Førstevalg for profesjonelle byråer
EOS-1D Mark II ble lansert i januar 2004, og ble raskt Europas bestselgende profesjonelle digitale speilreflekskamera . Det sikret seg oppslutning fra sports- og fotojournalister over hele verden og ble førstevalget for verdens ledende nyhetsbyråer som Reuters, Getty Images og AFP. ?En av de store fordelene med å jobbe med Canon, er interaksjonen vi har oppnådd som et ?ekspertpanel?, forklarer Stephen Munday, Director of Operations ? Editorial, Getty Images. ?Canon etterspør en liste fra oss med ønsker om nye produkter. Så når tiden er kommet til å teste ut et nytt kamera, er mye av jobben allerede gjort ? nettopp fordi de har lyttet til kundene, det vil si fotografene.?

Ny skjerm
EOS-1D Mark II har fått bedre bildevisning og menylesbarhet med en stor og lys 2,5? 230.000 pikslers polysilikon TFT LCD-skjerm, og du får også et betydelig større visningsområde. Skjermen er forbedret med dobbelt så mange baklys-LEDs slik at det er klart og lesbart over en vid 170? synsvinkel, både vertikalt og horisontalt. Dermed blir det lett å se bilder selv om kameraet er montert i en fast posisjon. Ved bildevisning kan en forstørret visning ses umiddelbart ved et valgt AF-punkt , og forstørrelse er også mulig ved rask visning umiddelbart etter opptak.

Oppfyller fotografenes behov, lytter til markedet
EOS-1D Mark II N har en rekke forbedringer som øker ytelse, hastighet og betjening. For å forhindre at fotograferingen stopper opp, opprettes automatisk nye mapper når bilde nummer 9999 er tatt i eksisterende mappe. En ny minnekort-snarvei gjør at du raskt og enkelt veksler mellom kortlesere når du velger opptakslagring. Velger du Low Level Format, foretas en sikker og permanent sletting av dataene på SD-kortet samtidig som skrivehastigheten øker.

Ved simultant opptak av RAW- og JPEG-bilder kan bildene lagres separat på et eget minnekort (CF eller SD). Filnavnene i kameraet kan egendefineres ? du kan selv bestemme de fire første tegnene i filnavnet, så tilføyer kameraet fire tall ? en funksjon som kan være spesielt nyttig for byråer og fotoarkiver som håndterer minnekort fra mange fotografer.

Bruksklare bilder som standard

De nye Bildestil-forhåndsinnstillingene gir enklere kontroll med bildekvaliteten. Kameraet er konfigurert slik at du har JPEG-bilder som er klare til bruk uten ekstra menyinnstillinger. Bildestil kan sammenlignes med forskjellige filmtyper med hver sin unike fargerespons. For hver valgbare forhåndsinnstilling har fotografen selv kontroll med skarphet, kontrast, fargetone og metning.

Bildestil-valg:
? Standard ? skarpe, intense bilder som ikke krever etterbehandling
? Portrett ? optimale fargetoner og metning, med svekket skarphet for å gi naturlige hudfarger
? Landskap ? friske grønnfarger og sterke blåfarger med høy skarphetsgrad som gir klare konturer til fjell, trær og bygninger
? Nøytral ? ideelt for etterbehandling
? Naturtro ? justerer fargene for å matche motivfargen ved fotografering med fargetemperatur på under 5200K
? Monokrom ? for sort/hvitt-fotografering med flere filtereffekter (gul, oransje, rød og grønn) og toneeffekter (sepia, blå, lilla og grønn)

Tre ekstra brukerdefinerte Bildestil-innstillinger er også tilgjengelige ? her kan du lagre egentilpassede innstillinger, enten basert på en eksisterende Bildestil eller som ekstra Bildestil-filer som kan lastes ned fra Canons Internett-sider.

Bildestil-funksjonen erstatter den interne bildebehandlingen som tidligere har blitt styrt ved å velge prosessparametere og fargematrise. Bildestil støttes også av de medfølgende programmene Digital Photo Professional og RAW Image Task.

Eksepsjonell bildekvalitet, stor pålitelighet
Du sikres en eksepsjonell bildekvalitet takket være kombinasjonen av Canons DIGIC II-prosessor og 2. generasjons CMOS-sensor med en on-chip støyelemineringskrets som reduserer faste mønstre og tilfeldig bildestøy. Et low pass-filter plassert foran sensoren reduserer falske farger og moaré-virkninger, mens et infrarødt filter undertrykker røde flekker som skyldes reflekser og slør fra sensoren.

EOS-1D Mark II N har en lukkerlevetid på 200 000 sykluser og et værbestandig kamerahus av magnesiumlegering, med mer enn 70 støv- og fuktighetssikre forseglinger som beskyttelse.

Et nytt Auto-alternativ er tilgjengelig på menyen Støyreduksjon som gir automatisk registrering og korreksjon av støy på bilder med eksponeringer på 1 sekund eller mer.

Kompatibilitet og tilbehør
EOS-1D Mark II N er kompatibilitet med alle Canons EF-objektiver og hele EX-serien med Speedlite-blitser. Canons E-TTL II blitssystem gir optimale blitseksponeringer ved å linke avstandsinformasjon fra kameraet/linsesystemet til 21-soners evaluerende eller gjennomsnittsmåling fra forblitsen.

Kameraets mattskiver er utskiftbare; en ny ?Super Precision? mattskive Ec-S (tilleggsutstyr) gir enklere manuell fokusering med faste linser.

Med Wireless File Transmitter WFT-E1 (tilleggsutstyr) kan fotografen også jobbe trådløst. Bildene overføres automatisk via trådløs LAN til PC-en på noen få sekunder . Grensesnittet har video ut (for visning i både NTSC- og PAL-formater), IEEE1394 (Firewire) og USB. Kameraet er PictBridge-kompatibelt for PC-fri direkteutskrift til alle typer kompatible fotoskrivere.

EOS-1D Mark II N støtter Dataverifiseringssettet DVK-E2 v2.2 (tilleggsutstyr), som verifiserer at bildene som tas med kameraet er autentiske.

Ny programvare
EOS-1D Mark II N leveres med EOS Digital Solutions Disk v11, som inneholder en oppgradert versjon av Canons RAW bildebehandlingsprogramvare Digital Photo Professional (DPP). DPP v2.0 har Bildestil-funksjon og støtter RAW-bilder som er tatt på alle EOS digitalkameraer fra EOS D30 og senere. Forbedringene skal gi bedre funksjonalitet og effektivitet for profesjonelle fotografer: enkel bildevalgfunksjon med tre typer avkrysningsmarkering, sanntids justering av skarphet, bedre bildekorreksjon (Copy Stamp), bedre bildeoverføringsfunksjon ? enkeltbildeoverføring til PhotoShop, utvidet fargeromstøtte, nå med Apple RGB og ColorMatch RGB, og utvidet CMYK simuleringsfunksjon.

Canons Solution disk inneholder også ZoomBrowser EX (PC) og ImageBrowser (MAC) v5.5 for organisering av bilder, EOS Capture v1.5 for fjernstyring, , PhotoStitch v3.1, PhotoRecord v2.2 (PC), RAW ImageTask v2.2 og CameraWindow v 5.3. EOS-1D Mark II N er kompatibelt med CANON iMAGE GATEWAY som gir tilgang til 100 MB lagringsplass på nettet.

EOS 1D Mark II N vil være i salg fra oktober og anbefalt utsalgspris inklusive mva blir : Kr. 37.499,00 (kamerahus)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar