EF-objektiver fra Canon

EF 24-105 mm f/4,5L IS USM, en zoom i Canons flaggskip blant profesjonelle L-serie, designet med tanke på høy bildeytelse, funksjonalitet og værbestandighet. EF 24-105mm f/4L IS USM er et lettere alternativ til ddagens EF 24-70mm f/2.8L USM. Prisen blir trolig 11.800 kroner.

Telezoomen EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM erstatter EF 75-300mm f/4-5,6 IS USM, verdens første utskiftbare objektiv med optisk bildestabilisator (IS), og forventes å appellere til seriøse amatørfotografer som ønsker å ta natur- og sportsbilder med håndholdt kamera. Prisen på dette objektivet blir 6.30 kroner.

Utdrag fra pressemeldinger fra Canon Norge AS:

Canons lette, bildestabiliserende zoomobjektiv for profesjonelle fotografer.

Canon lanserer i dag sitt nyeste profesjonelle L-serieobjektiv: det lette EF 24-105mm f/4L IS USM med OPTISK bildestabilisator. Objektivet er støv- og fuktighetsbestandig og har Canons ypperste presisjonsoptikk. EF 24-105mm f/4L IS USM er designet for reportasjer, arrangementer, reiser og kjendisfotografer som ønsker seg en lett og manøvrerbar linse uten å ofre bildekvalitet.

Optisk Bildestabilisator
Den optiske bildestabilisatoren (IS) gir en betydelig reduksjon av uklarheter som skyldes kamerarystelser. Gyrosensorer registrerer uønskede vibrasjoner og aktiverer tilsvarende bevegelser i en korrigerende linsegruppe som står loddrett i forhold til den optiske aksen. Dermed endres lysbanen og bildet går tilbake til korrekt posisjon på sensoren eller filmen.

Fordelen med 3 stopp er at fotografer som vanligvis tar et 105mm håndholdt bilde med 1/125 sek. kan oppnå tilsvarende resultat med en lukkertid på bare 1/15 sek. ? dermed utvides mulighetene enormt ved lav belysning.

Suveren autofokus
Mikro-USM-motoren i EF 24-105mm f/4L IS USM benytter vibrasjoner med ultrasonisk frekvens til å drive autofokusfunksjonen med en unik hastighet og nesten lydløs drift. En kraftig CPU og optimal AF-algoritme bidrar til å øke ytelsen. Et dreiemoment stopper objektivet med høy presisjon i samme øyeblikk som det når korrekt fokuspunkt. Fotografen velger manuell fokusering raskt og når som helst ved å vri på den manuelle fokusringen uten å måtte gå ut av autofokusmodus først.

Konstant f/4 blenderåpning fra 24 til 105mm
EF 24-105mm f/4L IS USM sikrer høyest mulig optisk kvalitet uten endring av blenderåpning over hele objektivets brennviddespekter. Dermed kan fotografen stille inn eksponeringen på videste blenderåpning og zoome helt til 105mm uten å variere lukkerhastigheten. Med andre ord ? det perfekte objektiv for profesjonelle fotografer som ønsker et lett og utvidet zoomalternativ til EF 24-70mm f/2.8L USM. Objektivet bruker en nesten perfekt sirkelrund blender lamell, som bidrar til å lage fine, diffuse bakgrunner.

Bildekvalitet
For å begrense objektivstørrelsen og øke bildets klarhet over hele bildeflaten, benyttes et UD-element (glass med ultralav spredning) til å eliminere de sekundære kromatiske avvikene som ellers reduserer skarpheten og gir ujevne farger. Asfæriske linseelementer korrigerer sfæriske avvik og gir superskarpe bilder med høy kontrastgrad. Ved å optimalisere Super Spectra-linsebelegg og linseelementer har Canons ingeniører klart å undertrykke skinn- og skyggedannelser som lett oppstår i digitalkameraer på grunn av reflekser fra bildesensoren. Ved å øke lysabsorpsjonen reduserer belegget reflekser fra linseelementets overflate og gir skarpe, klare bilder med naturlig fargebalanse.

EOS-systemet
EF 24-105mm f/4L IS USM omfatter avstandsmålingsinformasjon som er kompatibel med E-TTL II blitssystem på nyere kameramodeller som EOS-1D Mark II N og EOS 5D (1). Ved bruk sammen med Canons EX Speedlite-blitser, overfører objektivet avstandsinformasjon til blitsalgoritmer for markert bedre blitseksponeringsmåling.

For å matche værbestandigheten som kjennetegner kamerahusene i EOS-1-serien, sørger en O-ring for å forsegle objektivet ved objektivfatningen, samtidig som flere forseglinger rundt objektivets bevegelige deler gir beskyttelse mot støv og fuktighet.

AF-modus og IS-brytere er omformet slik at de er mindre utsatte for feiltrykking.

EF 24-105mm f/4L IS USM leveres med solblender EW-83H og mykt linseetui LP1219. I tråd med Canons Kyosei-filosofi om å leve i harmoni med naturen, er objektivet av blyfritt glass.

EF 24-105mm f/4,5L IS USM vil være i salg fra oktober og anbefalt utsalgspris inklusive mva blir : Kr. 11.799,00

Følgende EOS-kameraer støtter også E-TTL II: EOS-1Ds Mark II, EOS-1D Mark II, EOS 20D, EOS 350D, EOS 30V og EOS 300X

=========================

Canons nye telezoomobjektiv med optisk bildestabilisator

Canon lanserer i dag EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM zoomobjektiv. Med Canons nyeste optiske bildestabilisator som gir en unik reduksjon av kamerarystelse, har objektivet også en meget responsiv autofokus.

Bildestabilisator
IS gir en betydelig reduksjon av uklarheter som skyldes kamerarystelser.
EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM har Canons nyeste 3-stopps IS, med et ekstra stopp i forhold til forløperen. Dermed oppnås opptil tre trinn langsommere lukkerhastigheter enn ellers, men uten merkbar økning av uklarheten. Fotografer som vanligvis fotograferer håndholdt med 300mm og med 1/500 sek., kan oppnå tilsvarende resultat med en lukkertid på bare 1/60 sek. ? dermed utvides mulighetene enormt ved dårlig lysforhold.

Gyrosensorer registrerer uønskede vibrasjoner og aktiverer tilsvarende bevegelser i en korrigerende linsegruppe som står loddrett i forhold til den optiske aksen. Dermed endres lysbanen og bildet går tilbake til korrekt posisjon på sensoren eller filmen.

EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM gir mulighet for 2 IS-innstillinger ved fotografering av stillestående motiver. Innstilling 1 stabiliserer bildet langs både horisontal og vertikal akse. Ved fotografering med panorering, for å følge et objekt i bevegelse, sørger innstilling 2 for å stoppe korreksjonen i panoreringsretningen og forhindre at objektet blir trukket tilbake til bildet. IS slås automatisk av når kameraet monteres på stativ ? dermed forhindres feedbacksløyfer mellom IS-sensoren og stabilisatormotorens vibrasjoner.

Suveren autofokus
Mikro-USM-motoren i EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM benytter vibrasjoner med ultrasonisk frekvens til å drive autofokusfunksjonen med en unik hastighet og nesten lydløs drift. Et dreiemoment stopper objektivet med høy presisjon i samme øyeblikk som det når korrekt fokuspunkt. Objektivets høyhastighets CPU og optimale AF-algoritme gir en betydelig økt AF-hastighet sammenlignet med forløperen.

En zoomring låsemekanisme låser zoomen ved vidvinkelinnstilling. Det sikrer at objektivet blir stående i den mest kompakte posisjonen og forhindrer skade som forårsakes av at objektivet forlenges og utsettes for slag når det er påmontert et kamera med bærerem.

Pen, uskarp bakgrunn EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM har en elektromagnetisk diafram (EMD) med sirkulær blenderåpning. Dette gir en pen, gjerne også uskarp bakgrunn ved at objektet isoleres ved stor blenderåpning.

Bildekvalitet
Ved å optimalisere Super Spectra-linsebelegg og linseelementer har Canons ingeniører klart å undertrykke skinn og skyggedannelse som lett oppstår med digitalkameraer på grunn av reflekser fra bildesensoren. Ved å øke lysabsorpsjonen reduserer belegget reflekser fra linseelementets overflate og gir skarpe, klare bilder med naturlig fargebalanse.

Brennvidden tilsvarer 112-480mm i 35mm filmformat ved bruk på EOS 20D og
EOS 350D-kameraer.

EOS-systemet
EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM omfatter avstandsmålingsinformasjon som er kompatibel med E-TTL II blitssystem på nyere kameramodeller som EOS-1D Mark II N og EOS 5D . Ved bruk sammen med Canons serie EX Speedlite-blitser, overfører objektivet avstandsinformasjon til blitsalgoritmer for markert bedre blitseksponeringsmåling.

Tilbehør for EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM omfatter solblender ET-65B og mykt linseetui LP1222. I tråd med Canons Kyosei-filosofi om å leve i harmoni med naturen, består objektivet av blyfritt glass.

EF 70-300mm f/4,5-5,6 IS USM vil være i salg fra oktober og anbefalt utsalgspris inklusive mva blir : Kr. 6.299,00

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar