Sony A7 III med HDR-video i 4K

Sony har lansert tredje generasjon av A7 III med 24 megapiksler og et utseende som ligger tett på forgjengeren. Nytt er at kameraet har arvet autofokussystemet fra A9, med over 1000 fokuspunkter for både fasefokus og kontrastfokus. Sony hevder at autofokusen er omtrent dobbelt så rask i svakt lys, og dobbelt så rask på følgefokus, sammenlignet med forgjenegeren.

Kameraet håndterer 10 bilder pr. sekund helt til du har177 jpg-bilder eller 89 ukomprimerte råbilder i minnebufferen. A7 har også en anti-flimmerfunksjon. Dette høres nyttig ut, gitt at i alle fall undertegnede opplever problemer ved avfotografering av skjermer etc. Oftest en vei rundt dette, men det tar gjerne tid.

Sony hevder at A7 III har et dynamikkomfang på 15 trinn. Dersom det er faktisk stemmer så er det særdeles imponerende. Jeg finner ikke ut hvor mye av dette en kan utnytte ved video, men her er det i alle fall støtte for 4K-video, som utnytter sensoren i full bredde. I teorien vil det høyere pikselantallet kunne gi høyere kvalitet på den endelige videofilen, men dette avhenger selvsagt av prosesseringen i kameraet. Ved opptak i full HD kan A7 III levere 120fps. 


Batterikapasiteten er imponerende, opptil 710 bilder per lading. Det er faktisk høyere enn på en del speilreflekskameraer

A7 III er ventet i butikkene i midten av mars til ca 23 000 kroner for kamerahuset eller 25 000 med 28-75mm kitobjektiv.α7 III

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar