Fotografenes verktøy

I en miniserie har foto.no møtt tre ulike fotografer og tatt en prat om utstyret de bruker, og hva de bruker det til.

Paal Audestad fotograferer alt fra rockekonserter til konfliktområder. Han har etablert seg som en av Norges beste fotojournalister, og vant prisen Årets bilde 2013. Standardutstyret hans er Canon, men han er glad i å eksperimentere med alternative apparater, og til et av sine nyeste prosjekter bruker han et helt spesielt Leica-kamera.




Damian Heinisch er født i Polen av en tysk familie, har familiehistorie i Ukraina og bor i dag i Norge. Alle disse landene besøker han i sitt nye personlige prosjekt. I hvert land bruker han ulike kameraer for å få frem ulike effekter, og et av dem er et storformatkamera. Tidlig i sitt fotografiske virke begynte han å fotografere med storformat, og til høsten holder han workshop på NUUK i nettopp dette formatet.



Den halvt norske-halvt costa ricanske motefotografen Isabel Watson flyttet fra Miami til Norge som 17-åring. Hun har kunder som Elle, Bik Bok og Schwarzkopf, og har også jobbet som moteredaktør. Foto.no har tatt en prat med henne om blant annet high-end-kameraet Phase One, og hvordan hun har utviklet seg som fotograf ved å jobbe med det.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar