Adobe oppgraderer Lightroom Mobile

Adobe lanserer to store oppdateringer i Lightroom Mobile, både for iOS 2.4 og Android 2.1. iPhone-brukere kan nå f.eks. importere bilder i RAW-format og redigere dem direkte på iPhone eller iPad. Android-brukere får bl.a. ny kamera-widget og tilgang til filer i fulloppløsning. Begge appene er gratis og kan lastes ned nå.

Mange fotografer tar bilder i RAW-format mens de er på farten (man har kanskje oftest PC tilgjengelig på location?), men videre bearbeiding av filene har inntil nå krevd overføring av JPEG-versjon eller tilgang til PC. Med den nye ’Raw Technology Preview’ i Lightroom iOS 2.4 kan bilder i RAW-format umiddelbart importeres til en iPhone eller iPad, redigeres og deles. Alt som trengs er en internettforbindelse.

Med den nye funksjonen kan man f.eks. endre hvitbalanse, gjenskape detaljer, få tilgang til hele spekteret av fargeinformasjon og redigere ukomprimerte RAW-filer – som når importert til Lightroom for iOS også blir synkronisert med Lightroom på andre enheter. Lightroom Mobile støtter de samme RAW-filene som i Lightroom for PC og Adobe Camera Raw.

Nytt merkeverktøy og copyright-funksjon
iOS-brukere får med den nye oppdateringen også mulighet til lokalt å justere lineære og radiale områder, de to mest etterspurte funksjonene etter støtte for RAW. Med nye ’Linear & Radial Selection’ kan man legge til eller endre eksisterende valg allerede gjort og sette fokus på bestemte deler av bildet. Det er også mulig å bruke hurtigtastene på tastatur tilkoblet iPads, legge til copyrights på importerte bilder og slå på objektivprofiler, forutsatt at kamera og objektiver er støttet.

Forbedret kamera for Android-brukere
Android-brukere har også fått en rekke forbedringer med Lightroom Android 2.1. Det integrerte kameraet får en ny Pro-innstilling, slik at man kan kontrollere lukkertid, ISO, hvitbalanse og fokus manuelt og i et helt nytt grensesnitt. Via den nye Lightroom Camera-widget’en får man også direkte tilgang til kameraet slik at bilder kan tas raskere, samt at muligheten til å eksportere bilder i fulloppløsning har blitt forbedret.

Pris og tilgjengelighet
Lightroom Mobile 2.4 kan lastes ned gratis fra i dag til iPhone og iPad via iOS App Store. Forbedringene er tilgjengelige for Creative Cloud-medlemmer eller hvis man startet et gratis prøvemedlemskap. Lightroom for Android 2.1 kan lastes ned gratis i Google Play.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar