Bedre kompaktkamera får du ikke

Sonys nye RX1r II ser ut som den første utgaven av RX1 fra 2013. Det er kun kosmetiske endringer på årets utgave med ett vesentlig unntak: nykommeren har fått en skikkelig elektronisk søker der blitsen sitter på RX1. Søkeren er oppfellbar og har diopterjustering. Søkerbildet er stort og høyoppløst med 0,8 ganger forstørrelse og 2,36 Mp oppløsning.

RX1r II har blitt utstyrt med denfantastiske 42 Mp bildebrikken som debuterte i Sony a7r II. Bildekvaliteten forbedres yttrerligere ved at avpassfilteret kan slås helt av. Fotografen kan velge mellom de som gir den høyeste detaljskarpheten, høy som aktiverer lavpassfilteret og demper moaré, og standard som er en mellomting.Autofokussystemet med 399 fokussensorer er også hentet fra toppmodellen a7r II. Det kan detektere øyne for skarpt fokus og har en nærgrense på 14 cm når man vrir fokusringen til makrofokus.

Sony har beholdt det utmerkede 35mm objektivet med manuell blenderring fra f2.0. Sammen med den ekstreme 42 Mp bakbelyste bildebrikken gir det kameraet den skarpeste bildekvaliteten vi hittil har sett fra et kompaktkamera.

Kilde: DN.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar