Sony a7s II

4K burde etter min mening være en selvfølge i moderne kameraer, men enn så lenge har ikke dette nådd bredden i markedet. Sony er imidlertid blant de som følger med i timen og satser tungt på 4K-video i alt fra kompaktkameraer til systemkameraer.

Da Sony lanserte a7s i 2014, valgte de en fullformat (24 x 36 mm) bildebrikke med 12 megapiksler. Mens konkurrentene hadde 20 eller 24 Mp bildebrikker. Det ga Sony-kameraet et fortrinn på høy ISO-følsomhet. Nykommren a7s II har den samme 12 Mp bildebrikken som forgjengeren, med opp til 409.600 ISO følsomhet, og opptak av 4K-video med lagring på SD-kort. Nykommeren har også fått flere videofunksjoner, og kombinerer videoprofiler som S-Log3, S-Gamut3 og S-Gamut Cine3 Kameraet kan også skyte HD-video med 120 bilder/s.

4K i 3840 x 2160/25p punkters oppløsning lagres med hele 100 Mbps datastrøm, og i XAVC S videoformat. Det gir høy filkvalitet, og Sony skryter av opp til 14 trinns bildedynamikk når man skyter video med S-Log2-profil.

Sony a7s II er fremdeles det eneste kameraet som gir deg brukbare bildefiler i mørket, på 102.400 ISO, men alt over er i praksis ubrukelig. Opp til 51200 ISO er imidlertid støyengenskapene svært bra, om enn ikke bedre enn forgjengeren. Det betyr svært god fargemetning, bildedynamikk i toppklassen, og du kan hente ut mer informasjon i høylys og særlig skygger. Men med nesten en dobling av prisen sammenlignet med forgjengeren, er kameraet like kostbart som Sonys toppmodell a7r II. Som er vårt valg blant de to, vel og merke hvis man ikke trenger alle videofunksjonalitetene Sony a7s II er alene om i fullformatmarkedet.

Kilde: Lyd & Bilde – Test av Sony a7s II

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar