Sony α7S II

Sony A7S har en bildebrikke på 12,2 megapiksler i fullformat, noe som gir svært gode ytelser på høye ISO-verdier. Blant oppdateringene fra forrige versjon er muligheten til å gjøre videoopptak i 4K med en bildefrekvens på opptil 30 bilder i sekundet, med fargeprofiler som egner seg til etterbehandling.

Antall fokuspunkter er økt fra 25 til 169. Høyeste ISO er ikke økt, men fremdeles imponerende 409600 ISO. Sony lover stort dynamisk omfang på tvers av hele ISO-området og en 5-akset bildestabilisering for bedre kontroll under fotograferingen.

α7S II er også utstyrt med en rekke profesjonelle videofunksjoner, inkludert muligheten til å filme i 4K med full pikselavlesning og uten pikselbinning i fullformat, noe som gjør kameraet ekstremt attraktivt for både fotografer og videofotografer.

Video Master
α7S II kan gjøre video-opptak i 4K internt i XAVC S-format. Ettersom informasjon fra alle pikslene er utnyttet uten linjehopp eller pikselbinning, kan kameraet maksimere den utvidede kraften av fullformatbildesensoren og produsere 4K-video med større klarhet og ubetydelig moiré. Full pikselavlesning uten pikselbinning blir også brukt ved Full HD-opptak, noe som resulterer i at informasjon hentes fra ca. fem ganger så mange piksler som er nødvendig for å genere Full HD og kondenserer informasjonen for å produsere videoer av ekstremt høy kvalitet.

For første gang i α7-serien kan α7S II gjøre opptak på 120fps på 100Mbps med full pikselavslesning uten pikselbinning i fullformat, som kan redigeres til imponerende 4x/5x slow motion-video[viii] i Full HD. α7S II kan også gjøre 4x/5x slow motion-opptak internt som umiddelbart kan ses på kameraskjermen.

Videofunksjonaliteten i kameraet har blitt ytterligere forbedret med nye S-Gamut3.Cine/S-Log3 og S-Gamut3/S-Log3. Disse profilene leverer et stort dynamisk omfang og fargekorreksjoner er enkle å utføre. α7S II tilbyr også 14-stopps justering i gammainnstillingene til S-Log3, og kameraet støtter S-Gamut/S-Log2 som er veldig populær blant filmskapere og videofotografer. Gamma Display Assist er en ny funksjon som lar brukerne sjekke bilder og fokus mens de gjør S-Log-opptak, og Zebra-funksjonen har blitt forbedret til å gi enda bedre kontroll.5-akset bildestabilisering
Den nye α7S II er utstyrt med det innovative systemet med 5-akset bildestabilisering som har vist seg å være ekstremt populært i α7 II og α7R II-kameraene. Systemet stabiliserer kamerarystelser langs fem akser under billedtakingen, inkludert bevegelser(pitch og yaw) som har stor påvirkning på bildekvalitet og kan oppstå ved bruk av et telefoto-objektiv; forskyvningsrystelser (X- og Y-akser) som blir merkbart når forstørrelsene øker; og rotasjonsrystelser (rulling) som ofte har en innvirkning på fotografering på nattestid eller video-opptak.

Nøyaktig autofokus
Autofokus-systemet i α7S II har blitt oppgradert, og tilbyr nå 169 punkters AF for rask, presis fokus med enda bedre nøyaktighet[ix]. Kraften i bildesensoren fører til at fraværet av støy i bildene som genereres gjør det mulig for den raske, intelligente autofokusen å oppdage kontraster enklere samt reagere hurtig, selv i situasjoner med vanskelige lysforhold (så lavt som EV-4) som også er vriene å se med det blotte øye. Ved video-opptak er AF-ytelsen dobbel så rask som kameraets forgjenger.Elektronisk søker
XGA OLED Tru-Finder i α7S II har blitt oppgradert og tilbyr verdens høyeste søkerforstørrelse[xi]på 0.78x (ca. 38,5 grader i diagonale synsfelt) og viser klare bilder på hele skjermen. Bruken av ZEISS T* Coating sikrer kraftig reduksjon av refleksjoner på søkeren, og i motsetning til en optisk søker kan OLED Tru-Finder bli brukt til å umiddelbart vise hvordaneksponeringskompensasjon, hvitbalanse og andre utvalgte innstillingene påvirker bildet som vises.

Brukeroppgraderinger
En rekke forbedringer har blitt gjort for å gjøre α7S II enda mer brukervennlig, pålitelig og intuitiv. Kamerahusets magnesiumlegering er både lett og veldig robust, og grep og lukkerknapper har blitt redesignet slik at kameraet skal ligge mer naturlig i hendene. I situasjoner hvor du ønsker å gå i ett med omgivelsene kan en modus for lydløs fotografering bli aktivert for 5fps serieopptak, og påliteligheten har blitt forbedret ved reduserte vibrasjoner på lukkerbevegelsen.

Objektivfatningen har blitt ytterligere forsterket for å gi større fleksibilitet, spesielt når du fester tredjeparts objektiver på kameraet. Brukere kan nå også lade kameraet via en USB-strømforsyning mens kameraet brukes, og dermed forlenge batteriets levetid. For bedre komfort og sikkerhet lanserer også Sony LCS-EBF; et nytt, førsteklasses skinnetui for α7S II som også kan brukes med α7R II og α7 II.

Kilde: Sony