Nasjonalt dokumentarseminar - BIFF 2015

Nasjonalt dokumentarseminar arrangeres for 7. gang under årets BIFF, og byr nok en gang på faglig påfyll for dokumentarister, filmstudenter og filmentusiaster. Årets tema er virtuell virkelighet og interaktivitet. Vi tar for oss de enorme mulighetene som finnes innen digital historiefortelling presentert gjennom VR-briller, 360-gradersfilm og interaktive nettsider.

Seminaret knyttes opp mot BIFF Expanded, og de 12 prosjektene i crossover-segmentet som kan oppleves på Visningsrommet USF og på Rom 8 i Vaskerelven. Vi får besøk av tre digitale pionerer - Thomas Wallner, Phil Harper og Mark Atkin som skal holde en tredelt masterclass om et felt i rivende utvikling.

Seminardag 2 - Masterclass: Get the message out kan du lese mer om her - gratis og åpent for alle.

THOMAS WALLNER (Tyskland/Canada) er grunnlegger og eier av DEEP inc. Han er i tillegg Emmy-vinnende produsent, manusforfatter og regissør. Wallner bor i Toronto og arbeider med å utvide grenser for historiefortellinger innen filmmediet, blant annet gjennom 360-graders filmteknologi. På BIFF er han aktuell med prosjektet The Polar Sea, verdens første 360 gradersdokumentar fra Arktis, som han bruker som utgangspunkt for sin masterclass.

PHIL HARPER (Storbritannia) arbeider i Atlantic Productions i London etter å ha vært redaktør for YouTube-satsingen til ITN News. Sammen med Atlantic startet han selskapet Alchemy VR som utforsker meningsfulle måter å formidle spesialisert faktainnhold gjennom digitale plattformer. Til BIFF har han med seg den nyutviklede VR-versjonen av ”The Great Reef” der David Attenborough har fortellerstemmen.

MARK ATKIN (Storbritannia) er leder for selskapet Crossover, og var i år også fungerende festivalleder for den viktige bransjefestivalen Sheffield Doc/Fest. Han er forhenværende innkjøper for TV/nett-TV og programmerer for SBS Television. Han har en omfattende kjennskap til det som rører seg innen VR- og transmedia, og han vil holde en masterclass hvor han gir oss oversikt over dette mangfoldige feltet.

Les mer: BIFF 2015