Sony A7 Mark II

Sony har en ganske vill lanseringstakt og kom nylig med SONY A7r II med ganske ekstreme egenskaper. Tidligere toppmodell Sony A7 Mark II er imidlertid ikke no å kimse av det heller, og koster tross alt rundt tyve tusen kriner mindre enn den ferske toppmodellen.  


A7 Mark IIer solid bygget, men er likevel såpass lite og kompakt at det kan tas med over alt. Kameraet leverer hel-proffesjonell bildekvalitet i alle mulige fotografiske situasjoner, og fullformats-sensoren sørger for bilder med veldig liten dybdeskarphet og silkemyk bokeh.

Kameraets kanskje mest spennende egenskap er kanskje den fem-aksede bildestabilisatoren, som gir over fire trinn med stabilisering. Dette gjør A7 Mark II til et meget allsidig kamera, både til fotografering av bilder og film. Stabilisatoren alene vil være grunn nok for mange til å oppgradere til A7 Mark II fra forgjengeren. 

Tek.no har testet Sony A7 Mark II , og skriver at om det er "ett ord vi sitter igjen med som kan beskrive følelsen vi har etter å ha testet A7 Mark II, så må det være nettopp ordet «profesjonelt»".

A7 Mark II er robust bygget og værtett, har rask og treffsikker autofokus, og evner å gi oss fantastisk gode bilder igjen og igjen, også i dårlig lys når vi må opp i de høyere ISO-verdiene.
Kameraet byr også på innebygd WiFi og NFC, som gjør det enkelt å sende bilder til smarttelefonen vår, og kameraet kan også ta opp film i 1080p i opp til 60 bilder i sekundet.

Når vi på toppen av dette legger på en fantastisk innebygd bildestabilisator som åpner opp for helt nye fotografiske muligheter, så stårt det klart for oss at Sony her ser ut til å ha laget en aldri så liten vinner. Vi ville ikke hatt noen problemer med å bruke dette kameraet i profesjonelle sammenhenger, og det er dermed uten å blunke at vi gir Sony Alpha 7 Mark II anbefalt-stempelet i vår bok.


Les hele testen hos Tek.no