Seawolf - Undervannsdrone for GoPro-kameraPopular Photography skriver om selskapet TTRobotix som kommer med "undervannsdronen"«Seawolf» - en fjernstyrt mini-ubåt som lar deg filme undervannsvideoer fra land.

Farkosten veier knapt åtte kilo og kan benyttes ned til 5-8 meter meter. Det finens en egen utgave som skal tåle bruk i saktvann.

Farten er ikke all verden, knappe to knop, noe som kanskje indikerer at denne vil komme til å slite motstrøms. Den styres via en fjernkontroll med en egen LCD-skjerm og styres enten via Wi-Fi-utgave eller via en 30 meter lang kabel. Undertegnede ville trolig gått for utgaven med kabel. Også for å kunne trekke den hjem med flatt batteri.

Prisen vil bli rundt 1000 dollar, som ikke høres så ille ut. Med på kjøpet kommer en skikkelig transportkasse. Det er uklart om undervannsdronen blir tilgjengelig i Norge. Her hjemme må vi nok i tilfelle regne med en pris i overkant av 10.000 kroner. Men for en fiskeoppdretter er trolig dette en meget bra deal.

Siden vekt i mindre grad er et issue under vann kunne en gjerne sette for seg muligheten for en litt større sak, som kunne frakte et kamera med bedre optikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar