«The Way We Were»

Julian Wasser jobbet for Time og Life i Los Angeles på 60-og 70-tallet, og kom tett innpå det mytiske L.A.-livet. Det siste året har vært en eneste lang nostalgitripp for Wasser, som har samlet en rekke av sine egne bilder i «The Way We Were» – en bok proppet med sort/hvitt-bilder fra en svunnen tid, før kjendiskulturen hadde festet seg i USA, da det fortsatt var mulig å ha et privatliv.

Wassers bilder ble ofte til ved en tilfeldighet. Daglig gikk han lange spaserturer i Beverly Hills, alltid med kameraet rundt halsen.

– På den tiden fantes det ingen paparazzoer, ingen som gjemte seg i buskene. Det fantes heller ingen vip-rom eller livvakter. Du møtte stjerner på supermarkedet, på gaten, på restauranter. De gikk søndagstur, i full offentlighet.

To ting innskrenket denne livsførselen, skal vi tro Wasser: Charles Manson og 11. september.


I 1969, tre dager etter mordet på regissør Roman Polanskis kone Sharon Tate i hjemmet deres på Cielo Drive, besøkte Wasser åstedet sammen med Polanski, et knippe detektiver og en synsk kvinne som skulle «se» hvem som hadde drept regissørens gravide kone.

Bildet viser Polanski knelende ved siden av en blodpøl. Ordet «pig» er skriblet på inngangsdøren med Tates blod.
Kilde: DN.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar