DIWA-gull til Panasonic FZ30

Panasonic LUMIX DMC-FZ30 har fått mye skryt, ikke minst for kameraets imponerende 12x LEICA-zoom med optisk bildestabilisator. Den fremste kritikken mot kameraet er knyttet til bildestøyen, men alt i alt holder kameraet en standard som fører til at DIWA Awards medlemmer konkluderer med at LUMIX DMC-FZ30 fortjener deres gullmedalje:

Med LUMIX DMC-FZ30 har Panasonic utviklet et meget konkurransedyktig alternativ til digitale systemkameraer. Ikke bare er 8 megapiksler bildeoppløsning fullt på høyde med D-SLR-kameraer, FZ30 tilbyr også de samme automatiske og manuelle kontroller, i et kompakt og brukervennlig kamerahus. Kameraets lyssterke 12x LEICA zoom med optisk bildestabilistor overgår enhver D-SLR pakkeløsning og leverer førsteklasses bildekvalitet.

Utdrag fra pressemelding fra DIWA Awards:

Første Panasonic DIWA Gold Award til LUMIX DMC-FZ30

Med sin LUMIX kameraserie, har Panasonic modnet til å bli en høyst respektert produsent av digitale kameraer på rekordtid, en imponerende bragd som DMC-FZ30 er et strålende bevis på. Støttet av partneren LEICA, en verdenskjent produsent av kvalitetsoptikk, kan DMC-FZ30 by på et lyssterkt 12x DC Vario-Elmarit zoomobjektiv med høye ytelser, tilsvarende 35-420 mm f/2,8-3,7 og med 5 cm makroegenskaper. Ved hjelp av to optiske konvertere av høy kvalitet, kan brennviddene utvides til 24,5 mm vidvinkel og 714 mm tele. For å eliminere bildesløring med håndholdt kamera, har objektivet en effektiv optisk bildestabilisator innebygd.

Den optiske kvaliteten i FZ30 støttes av Panasonics nyeste CCD bildebrikke med respektable 8 mill. bildepunkter og den nye Venus Engine II bildeprosessoren. Foruten å gjøre FZ30 imponerende rask, byr prosessoren også på vignetteringskontroll, høy oppløsning, fremragende bildekvalitet og lavt strømforbruk. Fotografen kan dessuten glede seg over den store og detaljrike elektroniske søkeren og en fleksibel LCD-skjerm, ergonomisk utformet kamerakropp og kontroller, et intuitivt menysystem og en ny, effektiv visningsmetode av bildene ved etterkontroll.Kai Thon, DIWA's testsjef, konkluderer: "Fallende priser har gitt salget av D-SLR-kameraer et enorm oppsving. Dessverre vil mange kjøpe en billig D-SLR pakkeløsning med en standardzoom av middelmådig kvalitet, men aldri supplere med tilleggsoptikk. For disse brukerne vil FZ30 være et fornuftigere valg enn en tilsvarende speilrefleksløsning, med hensyn til allsidighet, optisk kvalitet og valuta for pengene. I mange tilfeller kan de supplere FZ30-kjøpet med de to forsatslinsene, et reservebatteri og et romslig minnekort og likevel ha penger til overs."

Selv om LUMIX FZ30 leverer et bredt utvalg av profesjonelle egenskaper og finesser, som RAW og TIFF filformater i tillegg til tre JPEG-kvaliteter, valgbare funksjoner for autofokus, konvensjonelle ringer for zoom og manuell fokus, serieopptak med 3 b/s, USB 2.0 Full Speed grensesnitt og justerbar fininnstilling av parametere for bildekvaliteten, har det også helautomatisk kontroll for uerfarne brukere. I motsetning til D-SLR-kameraer, kan det dessuten foreta VGA videoopptak med 30 b/s på små SD minnekort og brukeren kan enten bruke den høyoppløste elektroniske søkeren eller den 2,5? store LCD-skjermen under opptak. Dette er bare noen får av kameraets imponerende egenskaper.

DIWA testeksperter oppnådde uvanlige høye poenger for kameraets totale ytelser, først og fremst takket være fremragende optisk kvalitet. Oppsummerte verdier for LUMIX DMC-FZ30, slik som SLR-formet design, komfortabel betjening, et stort utvalg av kreative kontroller, profesjonell bildekvalitet og fremragende valuta for pengene, ga poenger som resulterte i en DIWA Gold Award.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar