Profesjonelle babyfotografer

Private mobilfotografier dominerer, enn så lenge.
Foto: y {| h.e.a.t.h.e.r |}
Fenomenet fødselsfotografering startet i USA for noen år siden, og markedet har hatt en jevn vekst og spredt seg til resten av verden.

- Mange har nok ikke hørt om fødselsfotografering enda, eller de synes det er sært. Også er det så klart mange synes det høres ekkelt ut. Men kritikerne forandrer gjerne mening etter å ha sett hvordan bildene ser ut, sier Maria Vatne Payne. Hun er foreløpig en av få norske fødselsfotografer.

Organisasjonen International Association of Professional Birth Photographers (IAPBP) startet med 20 medlemmer i 2010. I dag er tallet vokst til 860 fødselsfotografer, fordelt på 24 land.

- Vi imøtekommer en økende etterspørsel, mener Lindsay Stradtner, som begynte med fødselsfotografering for syv år siden. Etter hvert som hun fikk langt flere henvendelser enn hun klarte å håndtere, opprettet hun IAPBP for å gi interesserte en oversikt over hvilke fotografer som kunne kontaktes.

- Jeg skal ikke påstå at det kommer til å bli like vanlig som bryllupsfotografering, men i USA blir dette mer og mer vanlig, sier hun.

Eva Rose Furmyr er Norges mest erfarne fødselsfotograf. Hun tar private oppdrag i tillegg til å jobbe fast som fødselsfotograf for bladet Babydrøm.

- Jeg får langt flere forespørsler i dag enn for noen år siden, de fleste kommer fra yngre mødre. Jeg vet ikke, men kanskje janteloven står litt sterkere blant de eldre? Det er fortsatt mange som reagerer med «æsj», eller «herregud, folk er dumme i hodet» når jeg forteller om jobben min, forteller hun.

Kilde: Aftenposten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar