Nikkor 18–300 mm superzoom for DX-format

Nikon AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G ED VR med 16,7x zoom har det den samme rekkevidden som Nikons anerkjente AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–5.6G ED VR-objektiv, men er langt mer kompakt.

Med sine nye og forbedrede designløsninger har Nikon laget et «alt-i-ett»-objektiv med et særdeles bredt bruksområde, som kombinerer høy bildekvalitet og kompakt utforming. ED-glass og asfæriske linseelementer gir detaljerte bilder med høy kontrast, og bildestabilisatorsystemet sørger for skarpe bilder og opptak selv ved håndholdt bruk av supertele. Dette er et objektiv med høy ytelse og veldig stor rekkevidde. Perfekt til å ta med på reise og til sports- og villmarksfotografering.

Veldig god rekkevidde og kompakt utforming
AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G ED VR er så godt som ethvert motiv og enhver komposisjon innen rekkevidde, og den kompakte utformingen gjør objektivet til et godt valg for dem som liker å reise lett. Zoomområde på 16,7x spenner fra vidvinkel til supertele (tilsvarer 27–450 mm på 35mm-format). Det gjør at objektivet kan brukes til alt fra gruppebilder til ulike landskapsbilder, fotografering av idrettsutøvere på lang avstand og villmarksfotografering – et objektiv som passer til det meste. Objektivet er laget med tanke på fleksibilitet og mobilitet. Den sofistikerte optiske og mekaniske designen har gjort det mulig å lage et kompakt objektiv uten at det har gått på bekostning av bildekvaliteten. Ettersom NIKKOR 18–300mm VR-objektivet er mindre og lettere enn søsterobjektivet, imøtekommer det etterspørselen etter et kraftigere og rimeligere alt-i-ett-objektiv.

Skarpt og stødig
Fordi dette objektivet med superzoom er utstyrt med Nikons bildestabilisator, blir bildene skarpe og klare i alle slags situasjoner – fra fotografering av grupper med vidvinkel i dårlig lys til fotografering av motiver i det fjerne med mye zoom. Nikons VR-teknologi sikrer stabilitet ved bruk av håndholdt kamera. Teknologien eliminerer uskarpheter som følge av kamerabevegelser selv ved bruk av lange lukkertider. Det optiske VR-systemet stabiliserer også søkerbildet, noe som gjør det lettere å låse fokuspunkter nøyaktig og komponere bilder, spesielt ved de lengre brennviddene i zoomområdet på 300mm. Nikons kompakte autofokusmotor gir rask, nøyaktig og lyddempet fokusering med intuitiv manuell overstyring over hele zoomområdet.

Svært god optisk ytelse
Det nye NIKKOR 18–300mm VR-objektivet er konstruert for å gi flotte bilder når det brukes sammen med speilreflekskameraer i DX-format og har en optisk design med 16 elementer i 12 grupper. Det er utstyrt med tre ED-glass og tre asfæriske linseelementer som effektivt reduserer risikoen for aberrasjoner som kan oppstå med superzoomobjektiver. Nikons glasselementer med ekstra lav spredning (ED) minimerer kromatisk aberrasjon selv med de største blenderåpningene, mens de asfæriske linseelementene så godt som eliminerer aberrasjoner.

Lav vekt
AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G ED VR veier bare 550 gram – hvilket er veldig lite for et objektiv med så mye zoom. Objektivet har værbestandig objektivfatning og zoomlåsbryter, som hindrer «zoom creep» (at objektivet beveger seg når det bæres) og opprettholder kompakte dimensjoner når det ikke er i bruk.

Pris og tilgjengelighet:
AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G ED VR har en veiledende pris på 6890,-.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar