Sony A7r

Sony A7 og A7r er de to første speilløse systemkameraene med fullformatsbildebrikke, autofokus og elektronisk søker. Byggekvalitet er et område Sony har prioritert, med kamerahus i metall og værtetting. A7r har litt bedre byggekvalitet og en 36 megapikslers bildebrikke. A7 har fått en litt enklere utførelse og bildebrikken er på 24 MP.

A7r er designet for best mulig bildekvalitet. Autofokusen er stort sett nøyaktig, hastigheten er helt OK for vanlig fotografering, men ikke på nivå med de raskeste modellene.

A7r har en tretommers skjerm som kan vippes opp og ned, men ikke ut til siden. Skjermen fungerer godt og kameraet har også en OLED-søker som er en av markedets beste elektroniske søkere. A7r har WiFi innebygd og støtter NFC for enkel tilkobling til mobiltelefon eller nettbrett.

Fullformats bildebrikke og 36 megapiksler gir A7r bilder med en fantastisk detaljrikdom, og egenskapene på høy ISO er også bra. Kameraet støtter både RAW og JPG. For den som prioriterer detaljnivået i bildene høyt er det ikke noe alternativ i dag uten å gå opp til Nikon D800/D800E eller mellomformat.

Les hele testen hos Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar