Fullformat med retrolook fra Nikon

Nikon Df er inspirert av Nikons klassiske 35mm-kameraer. Kameraet er imidlertidden  utstyrt med samme EXPEED 3 bildeprosessoren og fullformats bildebrikke som i toppmodellen D4. Søkeren er en pentaprismesøker som gir 100% motivdekning og 0.7 ganger forstørrelse.

Kameraet hat fått mekaniske betjeningshjul for lukkertid, ISO, eksponeringskompensasjon og utløserfunksjon. Kameraet er også utstyrt med en hendel for lysmålerkobling. Dette betyr at gamle NIKKOR-objektiver uten AI kan settes direkte på kameraet. Kameraet er også kompatibelt med blitser i Nikons Creative Lighting System.

Nikon Df er tilgjengelig i kit med Nikkor AF-S 50mm f/1.8G retro fra 28. november hos Nikons Pro-forhandlere til en veiledende pris på 25.390,-

Funksjonalitet og teknologi:

 • CMOS-brikke i FX-format (fullskjerm) med 16,2 megapiksler: Optimal balanse mellom størrelsen på bildebrikken i FX-format (36,0 x 23.9 mm) og 16,2 millioner effektive piksler gir bilder med slående dybde og detaljer, lite støy og et bredt dynamisk område.
 • God lysfølsomhet: ISO 100 – 12 800 som kan utvides til Hi4 (tilsvarende ISO 204 800) gjør det enestående under fotografering i dårlige lysforhold.
 • EXPEED 3: Nikons bildebehandlingsprosessor håndterer tunge dataoppgaver fra bildeprosessering til overføring uten å gå på bekostning av hastighet og kvalitet. 16 bits bildeprosessering gir optimale farger, gode toner, minimalt med støy i hele bildefeltet og jevne graderinger med rike detaljer og fargetoner helt opp til skalaen til rent hvitt – selv når du fotograferer i JPEG. I tillegg er den kraftige EXPEED 3 prosessoren rask, nøyaktig og energieffektiv.
 • Hurtig: Oppstartstiden er på ca. 0,14 sekunder, og lukkerforsinkelsen er på bare 0,052 s*. Serieopptak i høy hastighet er tilgjengelig med opptil 5,5 bilder i sekundet i både FX- og DX-formater.
 • Mekaniske hjul: Kameraet har ruglete mekaniske hjul for enkel og sikker betjening. Du kan tilpasse ISO-følsomhet, eksponeringskompensasjon, eksponeringskontroll og utløserfunksjon uavhengig. På den måten får du tilgang til alle parametere som er relevant for stillbilder uten at du trenger tilgang til kameramenyen.
 • Kompakt fullformat: Kameraet som kun veier 710 gram uten batteriet er bygd for å tåle tøffe forhold blant annet takket være robust og lett magnesiumlegering på de øvre, bakre og nedre dekslene. Det er i tillegg motstandsdyktig mot støv og vann.
 • Robust lukkerenhet: Den svært nøyaktige lukkerenheten er testet i opptil 150 000 sykluser og har maksimal lukkerhastighet på 1/4000 sek, og takler blitssynkronisering på opptil 1/200 sek.
 • Selvrensende sensorenhet: Reduserer støvdannelsen foran bildebrikken.
 • Energibesparende design: Tar ca. 1400 bilder* (ved bruk av EN-EL14a-batteri i enkeltbildemodus).
 • Klassiske detaljer: Df-kamerahuset leveres i klassisk sort eller sølv med sorte detaljer. Strukturen i grepet, de mekaniske hjulene og det flate toppanelet minner om Nikons ikoniske speilreflekskameraer som F2 og F3. Brukergrensesnittet vises på skjermen i monokrom.
 • Følsom autofokus med 39-punkters Multi-CAM 4800 AF-system: AF-systemet i Df er følsomt ned til -1 EV, kompatibelt med objektiver opptil f/8, har fire områdefunksjoner (inkludert 3D-følgefokus) i tillegg til å gi rask og presis dekning i bildefeltet, selv under dårlige lysforhold.
 • Lysmåling med punktbasert hvitbalanse: Df gir svært nøyaktige manuelle hvitbalanseinnstillinger ved at du raskt kan bruke punktbasert hvitbalanse til det spesifikke området av bildefeltet du velger under Live View-opptak.
 • Motivgjenkjenningssystem: Kameraets bildebrikke og en RGB-sensor med 2016 piksler gir detaljert informasjon til kameraets motivgjenkjenningssystem som optimaliserer eksponering, autofokus og hvitbalanse umiddelbart før lukkeren utløses.
 • Optisk søker av høy kvalitet: Pentaprismesøkeren av massivt glass tilbyr 100 prosent motivdekning og 0,7 ganger forstørrelse, samt DX-beskjæring med markering i søkeren.
 • Stor 3,2 tommers LCD-skjerm med 921 000 punkter: Stor innsynsvinkel og forsterket glass. Viser skarpe bilder med flott fargegjengivelse.
 • Elektronisk kunstig horisont med to akser: Du kan kontrollere kameraets stilling i forhold til horisonten og rotasjonen på LCD-skjermen eller i søkeren.
 • Live View: Nikon Df hjelper deg med bildekomposisjonen under opptak i Live View ved å tilby rutenett for 1:1 eller 16:9-bildeforhold. Det kontrasøkende AF-systemet har forbedret brukervennlighet, nøyaktighet og hurtighet. Eksponeringen kan bekreftes ved å trykke på knappen for forhåndsvisning når bilder tas i M-modus.
 • Lyddempet utløserfunksjon: Perfekt for stille fotografering. Lyden av kameraets speilmekanisme reduseres betydelig under serier.
 • Beskjæringsmoduser: DX-format og 5:4-størrelsesforhold. DX-beskjæringsmodusen kan aktiveres automatisk når et DX-objektiv er montert.
 • Modus for HDR (High Dynamic Range): En funksjon som tar et over- og undereksponert bilder med ett trykk på utløseren. Området kan utvides med opptil ±3 EV for forskjellige utseender fulle av metning og tonegraderinger mens jevnheten langs kanten der eksponeringene møte kan justeres til å bli mer naturlig.
 • Aktiv D-Lighting: En funksjon som automatisk bevarer detaljene i både mørke og lyse områder med naturlig kontrast ved fotografering i situasjoner med sterkt lys.
 • Retusjeringsmenyer: Menyene inkluderer alternativer for korrigering av røde øyne og fargebalanse i tillegg til alternativer for RAW-behandling og endring av størrelse. Filtereffektiver inkluderer himmellys, fargeforsterker og stjernefilter i tillegg til effekter for solfilter. Raske retusjeringsalternativer inkluderer fortegningskontroll, perspektivkontroll, oppretting og fiskeøye.
 • Picture Control: Tilpass stillbildene ved å finjustere parametere som skarphet, fargemetning og nyanse før bilde tas.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar