Panasonic GM1

Panasonic med LUMIX GM1 et bitte lite systemkamera. samtidig komer et nytt objektiv: 12-32mm / F3.5-F5.6 ASPH-objektiv. Med 16 megapiksel (MP) Digital Live MOS sensor. ISO-følsomhet og  støyegenskaper skal være forbedret med 25 prosent, sammenliknet med tidligere modeller[2].

GM1 tar opp video i Full HD (1080p) i AVCHD Progressive eller MP4. Lyd av høy kvalitet kan samtidig tas opp via Dolby Digital, mens Wind Cut-funksjonen blokkerer det meste av støy fra vind i bakgrunnen.

Contrast autofocus (AF)-teknologi øker nøyaktighet og hastighet, og LUMIX GM1 sin AF Drive fungerer med opp til 240fps. GM1 tar bilder i serie med 5fps i full 16MP oppløsning, mens AF Tracking gjør det mulig å sammenhengende fotografere et motiv i bevegelse i skarpt fokus på 4fps.
Low Light AF gjør det mulig å fokusere nøyaktig, selv under ekstreme forhold med lite lys (ned til -4EV). For selektiv fokusering, vil Pinpoint AF gjøre det mulig for deg å forstørre et område av bilde fra 3x til 10x, og sette fokuspunktet akkurat der du vil ha det med nøyaktig presisjon. Forhåndsinnstilte AF-punkter er dermed ikke lenger en hindring, og du kan være sikker på at øynene på portrettet ditt eller de delikate kronbladene på en blomst er i perfekt fokus.

Kameraet har fått et helt nytt lukkersystem med en fysisk gardin kontrollert av en step-motor, mens den andre gardinen er opprettet elektronisk og fjerner den store fjærmekanismen man tradisjonelt finner på DLSM- og DSLR-modeller. Sensorens Super Sonic Wave Filter (SSWF) og integrerte filtre er også oppgradert, og den integrerte blitsmekanismen tar opp svært liten plass i kamerahuset.

Et gripehåndtak (DMW-HGE1) er tilgjengelig og selges separat. Håndtaket har en aluminiumsramme som passer perfekt til kameraet, både i form av design og vekt når det 20mm, F1.7 pannekakeobjektivet er montert.

Tilkobling via WiFi gjør det enkelt å koble LUMIX GM1 opp til smarttelefoner eller nettbrett, slik at du kan publisere bilder eller video i sosiale medier eller maile dem til venner og familie så fort de er tatt. Med Instant Transfer kan du med svært liten anstrengelse sikre dine bilder ved å arkivere dem trådløst på en PC via det trådløse nettverket ditt hjemme.

Med den trådløse tilkoblingsmuligheten kan man aktivere Remote Shooting ved å benytte Panasonic Image App, (som er tilgjengelig gratis for Android og iOS operativssystem i sine respektive app-butikker). Den gjør det mulig å bruke din smarttelefon eller nettbrett som en fjernkontroll for LUMIX GM1 – ideelt for å ta bilder i farlige situasjoner eller av foto-objekter som er vanskelig å fange når du fysisk står bak kameraet. Du kan til og med kontrollere innstillinger som fokus, blenderåpning, lukkertid og ISO før du trykker på utløseren med din smarte enhet, og sjekke om resultatet med Remote View før du henter kameraet fra sin posisjon.

Pris og tilgjengelighet:
  • LUMIX GM1 er tilgjengelig i butikk fra slutten av november 2013, til en veiledende pris på NOK 6.495. 
  • LUMIX GM1 med 20mm og 12-32mm objektiv inkl. gripehåndtak er tilgjengelig til en veiledende pris på NOK 9.495 (kun i sølv).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar