Olympus Stylus 1

Olympus STYLUS 1 lanseres som et alternativ til et digitalt systemkamera for alle som behøver et lite og smidig kamera, men som fortsatt vil ha mulighet til å fotografere som med et D-SLR. Kameraet har en 1/17-tommers CMOS bildebrikke og et 10,7x zoomobjektiv med fast blender 1:2,8 over hele brennviddeomfanget på 28–300 mm. Objektivet forsvinner helt inn i huset og skjules bak et automatisk objektivdeksel når kameraet slås av.

Olympus har i flere tiår tilhørt verdens absolutt fremste produsenter av kompakte systemkameraer og objektiver som topper internasjonale tester. Med det nye OM-D E-M1 satte selskapet en helt ny standard for kompakte D-SLR-kameraer. Nå viser selskapet at selv et kompaktkamera kan ha kvaliteter som slå mange innstegskameraer i D-SLR-klassen.

Objektivet har en meget effektiv VCM bildestabilisering som gir skarpe bilder, selv når du fotograferer håndholdt på lange brennvidder i svakt lys. Den store blenderåpningen er optimert for den nye 1/17-tommers BSI CMOS-bildebrikken på 12 megapiksler. Bildeprosessoren kommer fra den prisvinnende OM-D E-M5, på samme måte som den profesjonelle elektroniske søkeren med 1,44 millioner bildepunkter. Selv designen er inspirert av OM-D, med et flott, stabilt grep og kontrollmuligheter som gjenkjennes fra D-SLR.

Alle viktige parametre vises i søkeren, og når du skifter til den store, tiltbare berøringsskjermen kan du med en glidebryter på skjermen i sanntid utføre og se hvordan ulike innstillinger påvirker sluttbildet. Automatisk bakgrunnslyskontroll sikrer korrekt gjengivelse av lyse og mørke partier i bildet uten merkbar forsinkelse. Du styrer fokus og tar bildet med en lett berøring på skjermen, uten å måtte flytte fingrene.

Den hybride kontrollringen på fremsiden og rattet på oversiden av kameraet kan enkelt programmeres med de funksjonene du vil ha (lukkertid, blender, programvalg osv.). I analog modus bytter du raskt funksjon på den hybride kontrollringen mellom fokus og zoom. I digital modus kan du styre valgte funksjoner i menyen, og klikke deg gjennom dem med Fn2-knappen. Uten å måtte ta øyet fra søkeren.

Kameraet har innebygd Wi-Fi som gjør det enkelt å kommunisere via en smarttelefon. Last opp bilder direkte til en hjemmeside eller sosiale medier, og bruk mobilen din som en fjernkontroll. Parkoblingen er enkel via en QR-kode som vises på skjermen når du aktiverer Wi-Fi og som du leser av med smarttelefonen din. Deretter kan du speile kameraets bilde på telefonens berøringsskjerm og styre fokus og utløser direkte på skjermen i P-, A-, S- og M-modus.

Hurtigfakta Olympus STYLUS 1

 • OM-D-inspirert design for D-SLR-følelse, bedre ergonomi og mer stabilt grep.
 • Ekstremt kompakt og kraftig i.ZUIKO DIGITAL 10,7x zoomobjektiv med fast blenderåpning på 1:2,8 over hele brennviddeomfanget (28-300 mm*) og meget høy optisk kvalitet.
 • Stor, høyoppløst elektronisk søker (EVF) med automatisk aktivering** når øyet settes mot søkeren, 1,44 millioner piksler og bakgrunnsbelysning for profesjonell komposisjon og bildeinnstilling.
 • Ultraslankt, lett kamera med helt tilbaketrukket objektiv for maksimal bærbarhet.
 • Utførlig manuelt og automatisk kontrollsystem med analog/digital kontrollring, programmerbart kontrollratt og Fn2-knapp, pluss berøringsstyrt rask autofokus og utløser, gir deg kontroll i alle modi.
 • Innbygd Wi-Fi med OI.Share-programvare for enkel, rask parkobling av kamera og en smarttelefon. Del dine bilder direkte via sosiale media, speil bildet på skjermen på kameraet og styr autofokus og lukker på telefonen.
 • Ekstra stor 12 megapikslers bakgrunnsbelyst 1/17-tommers CMOS-bildebrikke leverer en suveren bildekvalitet, uansett om du filmer i Full HD eller tar høyoppløste stillbilder, selv i svakt lys.

Andre egenskaper

 • 11 kunstfiltre med opptil fem ulike effektvarianter*** avhengig av valgt kunstfilter lar deg skape kunstneriske bilder og filmer. Story+ som lar deg arrangere bilder i pene oppsett med merker og signaturer.
 • iHS-teknologi gir bedre bilder med naturlig mettede farger og lav støy, akkurat som du vil at de skal se ut, uansett forholdene ved fotograferingstidspunktet.
 • 1080p Full HD video med lyd og høyhastighetsopptak (120/240 bps) for god gjengivelse av actionscener i slowmotion.
 • Stor, tiltbar LCD berøringsskjerm med LiveView som automatisk skifter med EVF***, pluss berøringsstyrt Rask AF, berøringslukker (Touch AF Shutter) og parkobling via innebygd Wi-Fi.
 • ISO 12800 høy lysfølsomhet for gode bilder i meget svakt lys.

Kameraet leveres i svart. Leveransen begynner i slutten av november 2013, til en pris av 4 995 kroner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar