Panasonic GX7

Oppdatert 1. august:

Panasonic GX7 får en sensor på 16 megapiksler, som Panasonic selv har designet, og uten antsliasing-filter. Dette skal gi 25% bedre ytelse ved høy ISO og 10% bedre oppløsning, sammenlignet med GX1.

Lukkertid ned til 1/8000 sekund er verd å merke seg, samt muligheten til å stille kameraet slik at det blir helt lydløst. Elektronisk lukker har imidlertid sine ulemper det også, i alle fall dersom motivet er i bevegelse. Men muligheten er grei å ha.

Ytterligere to ting er interessante. Den klare nyvinningen er stabilisering på bildebrikken. Panasonic har så langt sverget til stabilisering i objektivene, men ikke alle har hatt dette. Nå blir det mer skikk på sakene, med mulighet for stabilisering både i objektiver og av selve bildebrikken.

Det andre nyheten som er verd å merke seg er søkeren, som viser seg å være vippbar. Nærmest slik vi kjenner det fra de fleste videokameraer. Når en ser denne blir det nærmest litt pussig at dette ikke har blitt implementert i fotoapparater tidligere. Åpenbart en kjekk funksjon.

Kanskje kan en håpe på enda bedre videoegenskaper. Full HD er det selvsagt (1080p), men også 24 bilder i sekundet med en bitrate på 24 Mbps. Videokvaliteten skal være forbedret takket være den nye Digital Live MOS sensoren, men usikker på om det da er GX1 de sammenligner med.

Prisen ser ut til å ligge på ni tusen flatt. Det er ganske friskt, ettersom GH3 jo prises litt lavere. Sammenligner en de to er jo GX7 merkbart mindre, og det kan jo hende at den nye sensoren leverer vesentlig bedre.

Og så er det selvsagt skrytevideoene:


Antar denne er skutt med GX7:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar