Canon PowerShot SX50 HS

Canon SX50 HS er virkelig et megazoomkamera med et brennviddeområde tilsvarende 24-1200mm - altså hele 50x optisk zoom. Kameraet har også fått RAW-støtte, noe som har vært et savn på Canons magazoomer i flere år.

En må selvsagt finne seg i mange kompromisser med et slikt kamera, gitt en pris på noen få tusenlapper. SX50 HS er i all hovedsak bygget i plast, men byggekvaliteten virket bra. Batteriet er litt i svakeste laget - oppgitt til 335 bilder. dette når ikke opp til de nærmeste konkurrentene. Søkeren er liten og har bare 200000 punkter.

 50x zoom har ført til at Canon har sett seg nødt til å redusere lysstyrken i forhold til tidligere modeller. Største blender er F3.4 på 24mm og F6.5 på full tele. For den som klarer seg med mindre zoom har konkurrenten Panasonic FZ200  F2.8 i hele zoomområdet.

Akam.no har testet SX50 HS og konkluderer blant annet som følger:

Bildekvaliteten er rimelig bra, spesielt med tanke på det store zoomområdet. Eksponering og farger er bra, oppløsningen OK, men ikke helt i toppklasse for et 12 megapiksels kompaktkamera. Objektivet har en del fortegning, men Canon korrigerer i stor grad dette digitalt i kameraet. Vignettering er heller ikke merkbar og ytelsen på høy ISO er helt på høyde med andre kameraer i denne klassen. Det er noe fargefeilbrytning, men ikke problematisk mye. Som normalt for kameraer med små bildebrikker blir det en del utbrente høylys så for å få best mulig bilder er det nødvendig å overstyre eksponeringen på en del vanskelige motiv med mye kontraster.

Autofokusen var rask og presis og det er flere moduser å velge mellom. Ytelsen på seriebildefunksjonen var OK, men vesentlig dårligere enn på Panasonic FZ200, særlig ved bruk av RAW eller RAW+JPG.

Totalt sett er Canon SX50 IS et godt kamera og morsomt i bruk for den som liker å eksperimentere med lange brennvidder. Det er nærme en "Akam anbefaler" utmerkelse, men det er enkelte ting som trekker ned. Først og fremst er lysstyrken på full tele så svak at det er vanskelig å utnytte det store zoomområdet fullt ut. Kun full auto video trekker også litt ned og opptakshastigheten ligger et stykke bak de beste konkurrentene.


Les hele testen hos Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar