På jakt etter kjøpesenterets hjerte

- Hvordan kan man ta vakre bilder av noe så stygt? Det spørsmålet har arkitekturfotograf Ivan Brodey stilt seg noen ganger i det siste. Han tar bilder til Norsk Forms utstilling ”Kjøpesenter – byens hjerte”.

Mange kjenner Ivan Brodey som Norges beste arkitekturfotograf blant annet gjennom bilder i Wallpaper, Monocle, D2 og Domus og flere bøker og utstillinger. Kjøpesentre er det likevel lite dagligdags for han å fotografere, og han er ikke særlig positiv til hvordan de ser ut.

- Kjøpesentre er jo som dårlig porno for arkitekturfotografer, utbryter han. – De er gjerne bygd av selskaper som har er lite bevisst på estetisk kvalitet. De undertrykker arkitekturen og konsentrerer seg heller om å produsere byggematerialene. Litt som at folk må ha stearinlys for å skape hygge under en middag som ikke er bra nok i seg selv.

Utstillingen Kjøpesenter - byens hjerte åpner på DogA 14. mars, og viser bilder fra fire ulike kjøpesenterprosjekter. Målet er å vise hvordan kjøpesenter kan skape vitalitet og blomstring i framtidens byer og tettsteder.

Kilde: Norsk Form

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar